OKTOBAR, MJESEC BORBE PROTIV KARCINOMA DOJKE, PREGLEDI ZA ZAPOSLENE U JAVNOJ UPRAVI

11 okt 2019

U cilju prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke, Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja i ove godine organizuje akciju kojom će obilježiti “rozi” oktobar, mjesec borbe protiv te  bolesti koja se može pobijediti ukoliko se otkrije na vrijeme.

Akcija ima odjeka kod žena, pokazala se pozitivnom i Sekretarijat insistira na njenom kontinuitetu. Svake godine u Crnoj Gori se registruje značajan broj oboljelih od raka dojke, a bolest odnese godišnje u prosjeku između 80 i 100 života. U prosjeku, godišnje se javi blizu 400 novooboljelih od te opake bolesti.

Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja u saradnji sa Domom zdravlja Tivat organizuje pregled za sve zainteresovane žene zaposlene u lokalnoj upravi. Pregledi će biti na dnevnom nivou prema planu koji će pripremiti Dom zdravlja.

Prema procjeni ljekara, nakon ultrazvučnog pregleda biće organizovan i pregled novim mamografom.

Akcija se sprovodi kao redovna aktivnost iz Lokalnog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u Opštini Tivat. Biće nastavlejna u novembru kampanjom “16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama”.

post slika