PREDAVANJE O VOLONTERIZMU ZAINTERESOVALO UČENIKE

11 okt 2019

Predavači iz Omladinskog kluba Tivat (OKT), Itana Čolaković i Nemanja Bošković održali su predavanje na temu “Volonterizam je IN! Budi i ti VOLONTER!”, učenicima V4 OŠ “Drago Milović”.

Predavanje je održano na inicijativu profesorice razredne nastave Zorice Janežić i roditelja đaka tog odjeljenja, a u organizaciji Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja, OŠ “Drago Milović” i OKT.

Tokom informativnog časa, savjetnik za mlade i sport u Opštini Tivat Dejan Krunić i savjetnik za prevenciju bolesti zavisnosti Aleksandar Daković, prezentovali su rad OKT sa mladima i odgovarali na pitanja učenika.

Predavanje je dio planskih i programskih aktivnosti koje Sekretarijat sprovodi sa Omladinskim klubom u cilju unapređenja omladinske politike i razvoja svijesti mladih o volonterizmu. U školama su postavljeni info punktovi koji će biti ažurirani u zavisnosti od aktivnosti i potreba mladih. Info punktovi se nalaze u OŠ,,Drago Milović”, SMŠ,,Mladost”, Knightsbridge School International Montenegro dok je od ove školske godine planirano da budu postavljeni i u OŠ ,,Branko Brinić”.

U toku velikog odmora na pripremljenom punku mladi volonteri ili vršnjački edukatori razgovaraju s učenicima, razmjenjuju biltene i brošure o neformalnom obrazovanju, aktuelnim kampovimaa, seminarima i edukacijama.

Obuke za vršnjačke edukatore održavaju se dva puta godišnje za osnovce i srednjoškolce i do sada je uspješno obuku prošlo oko 200 učenika, koji su obučeni za samostalno izvođenje radionica na aktuelne teme koje interesuju mlade. Takođe, u novembru je planirana dvodnevna obuka XI generacije vršnjačkih edukatora.

IMG 8359

IMG 8352

post slika