OPŠTINA TIVAT DOMAĆIN REGIONALNOG DOGAĐAJA O ODRŽIVOJ MOBILNOSTI

04 mar 2019

Opština Tivat je domaćin 6. Skupštine mreže CIVINET i okruglog stola o održivoj mobilnosti, regionalnog događaja koji se organizuje u okviru Dana energetske efikasnosti, u saradnji sa mrežom za održivu mobilnost u gradovima CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Evropa.

Skupština će se održati u utorak, 5. marta 2019. u multimedijalnoj sali u opštini Tivat sa početkom u 09.30 časova. Uvodno obraćanje imaće dr Siniša Kusovac, predsjednik opštine Tivat, Milorad Burzan, načelnik Direktorata za energetsku efikasnost ministarstva ekonomije i dr sc Srđan Škunca, Koordinator mreže CIVINET-a. Na godišnjoj Skupštini biće prezentovane aktivnosti mreže u prethodnoj godini, predočena izjava Političkog odbora za 2019. i predstavljen program rada u ovoj godini.

U okviru okruglog stola o održivoj mobilnosti biće predstavljeno nekoliko primjera planova održive mobilnosti kao i panel rasprava “Iskustva izrade i primjene planova održive urbane mobilnosti”.

U popodnevnim časovima planirane su paralelne sesije projektnih aktivnosti članova iz Crne Gore i regiona. Pored predstavnika, CIVINET-a, Ministarstva ekonomije Crne Gore, Grada Rijeke i Opštine Tivat, učesnici panela su i predstavnici UNDPa Crna Gora, Dubrovačke razvojne agencije, Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Fakulteta prometnih znanosti Zagreb, Urbanistični Inštitut Republike Slovenije iz Ljubljane. Takođe, biće predstavljeni projekti elektromobilnosti u Crnoj Gori, kao i razvoj Mediteranske rute EuroVelo 8 u kontekstu razvoja cikloturizma u Hrvatskoj i Crnoj Gori, kao i Sustav javnih bicikala Nextbike u Zagrebu.

Takođe uporedo sa navedenim aktivnostima, u 10 časova ispred opštine Tivat, biće organizovana tradicionalna podjela LED sijalica i promotivnog materijala građanima.

CIVINET je mreža od 160 gradova i drugih učesnika, koji se na području Slovenije i Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću, od razmjene znanja i ideja do zajedničkog učestvovanja i sinergije gradova, što omogućava i bolje korištenje sredstava evropskih fondova.

SLUŽBA PREDSJEDNIKA OPŠTINE TIVAT

post slika