OPŠTINA TIVAT I PORTO MONTENEGRO ZAJEDNO REALIZUJU PROJEKTE OD DRUŠTVENOG ZNAČAJA

04 apr 2017

Opština Tivat i kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro potpisale su Memorandum o saradnji, kojim će u sklopu projekta društveno-odgovornog djelovanja zajednički kreirati i realizovati aktivnosti od društvenog značaja za razvoj lokalne zajednice, u skladu sa strategijom samog investitora.
Predsjednica opštine Tivat, Snežana Matijević podržava namjeru ove kompanije da na aktivan način učestvuje u životu lokalne zajednice kroz permanentno pružanje podrške manjim i većim projektima, pojedincima, organizacijama i institucijama. “Porto Montenegro već godinama dokazuje da ima sluha i razumijevanja za lokalnu zajednicu. Potpisivanje Memoranduma o saradnji sa opštinom u djelu društveno-odgovornog poslovanja samo je formalizovanje postojeće saradnje u ovom domenu”, rekla je predsjednica opštine.

“Kao predstavnici jednog od glavnih privatnih investitora u Tivtu, želim da istaknem da prepoznajemo Tivat kao grad budućnosti. Do sada je u lokalnu zajednicu uloženo preko 2,5 miliona eura kroz donacije i sponzorstva brojnih kulturnih, sportskih, zdravstvenih i obrazovnih institucija. I dalje ćemo se značajno fokusirati na afirmaciju i podršku obrazovanja, kao najvećeg kapitala i potencijala jedne lokalne zajednice”, istakao je PR i Marketing menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.
“I ove godine zasukaćemo rukave i uzeti alat u ruke”, renoviraćemo školske učionice, sportske terene, parkove i igrališta u saradnji sa Opštinom Tivat, i kroz projekat Zajedno za zajednicu, gdje zaposleni na projektu Porto Montenegro dobijaju plaćen slobodan dan kako bi učestvovali u akcijama koje finansira naša kompanija. Već početkom ove godine u Domu zdravlja Tivat, izvršena su ulaganja u vrijednosti od 5000 eura”, dodala je PR koordinatorka Porto Montenegra Kristina Škanata.