APRIL – MJESEC ZDRAVLJA U TIVTU

05 apr 2017

Opština Tivat - Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja i Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti obilježiće nizom različitih aktivnosti mjesec april, koji se u Opštini Tivat već tradicionalno obilježava kao mjesec zdravlja.
Za petak 07. april, kada se u cijelom svijetu slavi Dan zdravlja, planirana je „Trka zdravlja“. Trka će biti održana na stadionu FK Arsenal, od 10.30 časova kada će trčati djeca vrtićkog uzrasta i od 12.00 časova kada će trčati osnovci od I do IV razreda. Manifestacija se realizuje u saradnji sa Školicom sporta „Atleta“ i Kreativnom školom engleskog jezika, kao i uz podršku tivatskog vrtića „Bambi“ i OŠ „Drago Milović“.

Istog dana Sekretarijat će u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta obići starije sugrađane – korisnike geronto programa, noseći im „Korpu zdravlja“, punu voća, povrća i drugih zdravih namirnica. Posjeta starijima startuje u 10.00 časova.
U popodnevnim satima, tačnije od 16.00 časova, počeće fudbalski turnir na stadionu „Dribling“, u saradnji sa Omladinskim klubom Tivat. Ovaj se turnir organizuje drugu godinu za redom. Turnir je namjenjen svim rekreativcima koji se žele zabaviti i uživati u sportu, a timovi su mješovitog sastava. Prijave su u toku, a za najuspješnije na turniru biće obezbjeđene nagrade.
Mjesec zdravlja donijeće i druge programe kao što su: finale kviza „Znam šta hoću - drogu neću“ (11. april), slikarsku radionicu (25. april) i otvorenu tribinu na temu narkotika (27. april).