Opština Tivat nagradila najbolje učenike

18 jun 2020

Svečana dodjela nagrada za najbolje tivatske đake – dobitnike priznanja “Luča”, đake generacije i nagrađane na državnim takmičenjima, održana je juče /srijeda, 17.jun/, u organizaciji opštinskog Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti. Nagrade najboljima uručili su predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac, potpredsjednik opštine Ilija Janović i sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti mr Dubravka Nikčević.

Pozdravljajući đake, predsjednik Kusovac im je čestitao na ostvarenom uspjehu: “Vaš je uspjeh utoliko i veći, što ste za razliku od nekih prethodnih generacija, posljednih mjeseci učili i radili u značajno promijenjenim uslovima, u uslovima opasnosti po zdravlje svih nas. Propustili ste neke lijepe zajedničke trenutke, propustili ste neke zajedničke lekcije. Pa i proslava kraja jednog školskog poglavlja za sve vas, nažalost neće biti onako velika kao sto zaslužujete i kao što bismo svi mi željeli”. Ali je i podsjetio da “”nekada na okolnosti ne možemo uticati i da se moramo povinovati situaciji u kojoj smo se zatekli. Međutim ono što nosimo u sebi: znanje, vještinu, širinu, iskustvo, spremnost, odlučnost… Ne postoji sila koja na to može uticati. Sve ono što steknete kroz obrazovanje, samo je vaše i upravo to nešto će oblikovati vaše puteve uspjeha.”

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević je pozdravila uspijeh tivatskih đaka i poručila da se Opština Tivat svih ovih godina trudi da upravo đaci osjete podršku lokalne zajednice, te da će lokalna uprava biti tu kao podrška svim aktivnostima i talentima.

Prisutne su, u ime maturanata Srednje mješovite škole “Mladost” i drugih dobitnika priznanja pozdravile Anastasija Kovačević i Borjana Obrenović, đaci generacije. Ove godine novčane nagrade je primilo 18 učenika završnih razreda osnovne škole i 19 srednjoškolaca dobitnika priznanja “Luča”, 6 đaka koji su u svojim školama proglašeni za đake generacije  i jedan učenik koji je ostvario zavidne rezultate na državnom takmičenju znanja.

Dobitnici priznanja “Luča” i novčane nagrada koju za postignuća dodjeljuje opština Tivat su:

  • JU OŠ “Drago Milović”: Anđela Garbin, Tina Stanišić, Marija Stanišić, Danilo Stojković, Aleksa Stupar, Tijana Grbović, Vanja Perović, Lazar Stevović. Danilo Tesla, Kristina Vulović, Nikoleta Stešević, Anamarija Božović, Bjanka Telesmanić, Jovana Miholjević, Ivana Skupnjak, Mario Bakalbašić, Petar Sindik;
  • JU OŠ “Branko Brinić”: Marija Stepanova
  • JU SMŠ “Mladost”: Borjana Obrenović, Nikoleta Mršulja, Ana Marija Stipanić, Tatjana Kovač, Darko Vukasović, Sara Peričić, Anastasija Kovačević, Martina Garbin, Valentina Marinović, Monika Radović, Petar Joković, Tatjana Goranović, Katarina Ciko, Dalija Mikulandra, Miloš Pavićević.
  • Gimnazija Kotor: Stefanija Brčić, Jelena Bujenović
  • Srednja pomorska škola Kotor: Ognjen Kilibarda
  • Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje i vaspitanje “Vida Matjan”: Kristina Jevrić.

Đak generacije u OŠ “Drago Milović” je Bjanka Telesmanić. Đak generacije u OŠ “Branko Brinić” je Marija Stepanova. Kada je u pitanju SMŠ “Mladost”, đaci generacije opšteg smjera (gimnazija) su Anastasija Kovačević i Borjana Obrenović, kao i Miloš Pavićević – stručni smjer. Najbolja u Muzičkoj školi Tivat je Irina Klakor.

Nagrada je uručena i Stefanu Jašoviću, dobitniku nagrade na državnom takmičenju znanja iz istorije, za osvojeno III mjesto. Na svečanom prijemu u multimedijalnoj Sali opštine, nastupila je naša sugrađanka  Kristina Jevrić iz Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje i vaspitanje “Vida Matjan” iz Kotora. Diploma “Luča” dodjeljuje se u skladu sa Uredbom o diploma “Luča”.