OPŠTINA TIVAT NAGRADILA NAJBOLJE UČENIKE IZ RE POPULACIJE

13 jun 2017

Odlične učenike pripadnike RE populacije, Opština Tivat – Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, nagradila je tablet računarima marke “Lenovo”, za postignut uspjeh i izuzetno zalaganje. Uručivanje nagrada upriličeno je danas (utorak,13. jun) u Kancelarjii RE asistenta i medijatora u nastavi u OŠ “Drago Milović” u Tivtu.
Nagrađeni za izuzetan uspjeh su: Sabina Ramaj iz I razreda, Đulijano Baljaj iz IV razreda, Sabrija Ramaj iz IV razreda i Matej Vučković iz V razreda.

Ispred Kancelarije RE asistenta i medijatora u nastavi, Ljuljeta Baljaj Vučković je istakla: „Želim da se zahvalim svima na podršci, posebno nastavnom osoblju bez čije podrške ovaj uspjeh sa djecom koja se integrišu u sredinu u kojoj žive ne bi bio moguć. Takođe, zahvaljujem direktorici škole Ružici Lazarević koja podržava rad Kancelarije i sa kojom imamo dobru saradnju“. Baljaj Vučković je dodala da školu trenutno pohađa 93 učenika pripadnika RE populacije, od kojih je petoro u srednjoj školi.
Ana Ivanović, savjetnica u Sekretarijatu za kulturu i društvene djelatnosti je istakla: „Znajući koliki je značaj uključivanja djece RE populacije u obrazovni sistem, odlučili smo nagraditi najbolje medju njima, baš kako bi ih motivisali da budu još bolji tokom daljeg školovanja“.
Nagrade najboljima predstavljaju podsticaj, a Opština Tivat će u jednakoj mjeri nastaviti pružati podršku uspješnom i nagrađivanom projektu “Kancelarija RE asistenta i medijatora u nastavi”, koji je prethodnih godina realizovan uz podršku Savjeta Evrope.

Pripadnici re populacije2

post slika