OPŠTINA TIVAT PREDSTAVLJENA NA REXPO SAJMU

29 nov 2018

Opština Tivat i njeni investicioni potencijali predstavljeni su danas na sedmom Međunarodnom sajmu investicionih projekata REXPO u Zagrebu, koji se smatra najvećim te vrste u regionu. Na panelu “Kako kreirati uspješnu turističku destinaciju” menadžer Opštine Tivat Marko Petričević predstavio je rezultate  u razvoju investicija u Tivtu u prethodnoj deceniji kao i razvojne šanse u narednom četvorogodišnjem periodu.

„Rezultati su privukli veliku pažnju ne samo regionalnih nego i evropskih i svjetskih izlagača. Sama činjenica da grad od nepunih 15 hiljada stanovnika ima projekte poput Lustice Bej i Porto Montenegra vrijedne u konačnosti blizu dvije miliarde eura; da se budžet Opštine učetvorostručio u proteklih 10 godina i da planirane investicije u opstinsku infrastrukturu u naredne četiri godine iznose 120 miliona, govori o tome da se samo pravilnim i pravovremenim odlukama mogu da kreirati uslovi koji će i jednu malu ppštinu kao što je Tivat pozicionirati na svjetskoj mapi investicija i elitnog turizma”, istakao je Petričević.

REXPO je internacionalna smotra investicionog ulaganja i turizma koja se održava već sedmu godinu za redom. Ove godine u Zagrebu je bilo prisutno 450 izlagača iz 40 zemalja svijeta i predstavljeno je 900 investicionih projekata. Manifestacija okuplja brojne investitore, izvođače, projektante, arhitekte, banke, investicione fondove, hotelijere, predstavnike ministarstava, gradova i država, medije te te sve one koji svoj interes pronalaze u infrastrukturnim projektima od privatnog ili javnog značaja.

Dvodnevni će skup okupiti domaće i strane ulagače te predstaviti najbolje investicijske projekte u regiji. Pored najvećeg sajma investicija u regiji, REXPO će biti domaćin brojnim panelima i prezentacijama koji će obuhvatiti najaktualnije teme iz industrije.

post slika