Opština Tivat stekla certifikat povoljnog poslovnog okruženja

29 jan 2021

Opština Tivat stekla je status lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi. Regionalni savjet mreže gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (eng. Business Friendly Municipality South East Europe - BCF SEE), donio je ovu odluku na osnovu izvještaja verifikacione komisije, koja je utvrdila da Opština Tivat ispunjava kriterijume Programa certifikacije gradova, sa ostvarenih 83,33 od maksimalnih 100 procentnih poena.

Odlukom Regionalnog savjeta BFC SEE Opština Tivat stiče pravo korišćenja naziva „Povoljno poslovno okruženje – Business Friendly Municipality“, a period važenja certifikata je tri godine.

Ovaj certifikat pokazatelj je efikasne lokalne administracije i garant da će preduzetnicima i investitorima biti pružene usluge i informacije, na način koji olakšava poslovanje. „Opština Tivat će predano raditi na stvaranju što kvalitetnijeg poslovnog ambijenta, dobrih uslova za ulaganje i poslovanje, kako bi direktno uticali na broj preduzeća koja svoju poslovnu viziju ostvaruju u Tivtu, na povećanje broja zaposlenih i na posljetku, na što kvalitetniji život građana““, istakao je ovim povodom predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović.

Certifikatom za povoljno poslovno okruženje može se pohvaliti 58 gradova i opština iz regiona i četiri opštine iz Crne Gore: Danilovgrad, Bijelo Polje, Žabljak i Tivat.

Regionalna BFC SEE mreža okuplja više od 20 institucija i organizacija, uključujući resorna ministarstva, privredne komore, udruženja opština... Ona predstavlja platformu za poboljšanje konkurentnosti u zemljama jugoistočne Evrope kroz prenos znanja, razmjenu najboljih praksi i osmišljavanje i sprovođenje reformi u javnoj upravi. Mreža je osnovana 2012. od strane partnerskih institucija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije, uz podršku njemačke i švajcarske vlade. Crna Gora je postala članica 2016.

post slika