OPŠTINA TIVAT U PROJEKTU RAZVOJA ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

15 sep 2014

Opština Tivat targetirana je kao jedna od četiri opštine u Crnoj Gori koja može dati doprinos razvoju ženskog preduzetništva kroz regionalni projekat „Žensko preduzetništvo motor za stvaranje radnih mjesta na prostoru Jugoistočne Evrope“. To je i bio povod sastanka sa koordinatorkama projekta i predstavnicama opštine Tivat Ane Matijević, sekretarke Skupštine i koordinatorke za poslove rodne ravnopravnosti mr Darke Ognjanović. Sastanku su prisustvovale predstavnice preduzetnica Tivat i Nvo iz Tivta.
Projekat se realizuje pod vođstvom GTF-a iz Zagreba (Regionalni centar za rodnu ravnopravnost) uz pomoć SEECEL-a (Centar za razvoj preduzetničkog učenja na prostoru JIE), a finansira ga SIDA (Agencija Kraljevine Švedske za međunarodni razvoj). Projektom rukovodi RCC iz Sarajeva (Vijeće za regionalnu saradnju). Projekat je otpočeo u jesen 2012 i trajaće do 2017. godine. Realizuje se u 9 zemalja u regionu, uključujući i Tursku.
U Crnoj Gori projekat zajednički realizuju: NVO “Status”, Asocijacija “Poslovna žena”, Unija poslodavaca Crne Gore, Udruženje preduzetnica Crne Gore, Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privrednoa komora Crne Gore i poznate žene preduzetnice. Projektom su obuhvaćeni svi društveni akteri (zakonodavna i izvršna vlast, uključujući i lokalnu upravu, nevladine organizacije, univerziteti, žene peduzetnice…) Cilj projekta je unapređenje uslova za razvoj ženskog preduzetništva i povećanje broja žena u biznisu.

post slika