Osnovna škola dobila donaciju muzičkih instrumenata

12 sep 2022

U cilju unapređenja kvaliteta nastave muzičke kulture u osnovnoj školi Drago Milović, NVO Prava autora muzike – PAM Crne Gore je na inicijativu predsjednika opštine Željka Komnenovića obezbijedio finansijska sredstva za kupovinu novog muzičkog instrumentarijuma za potrebe muzičkog kabineta škole.

Donaciju je ispred PAM-a uručio predsjednik Upravnog odbora Dejan Božović i istaknuti crnogorski autor Darko Nikčević koji je ujedno i predsjednik Upravnog odbora kolektivne organizacije za zaštitu prava interpretatora. Vrijednost donacije iznosi 3.000 eura, a sredstva su obezbjeđena iz Fonda za razvoj muzičkog stvaralaštva i podsticanje kulturne raznolikosti.

Predsjednik opštine Željko Komnenović zahvalio je PAM-u na razumijevanju i obezbjeđenim nastavnim sredstvima i pored obaveza po osnovu koncerata, koje je Opština trebala da izmiri toj NVO u proteklom periodu. Komnenović je uvjeren da će instrumenti dosta doprinjeti unapređenju nastave u kabinetu muzičkog vaspitanja u tivatskoj onovnoj školi, ali takođe i Muzičkoj školi Tivat za koju su najavili nabavku jednog instrumenta koji je teško dostupan na tržištu.

Predsjednik Upravnog odbora PAMa, Dejan Božović rekao da ono što je bilo u prošlosti žele da ostave po strani i da nastave sa vedrim i optimističnim korakom, kao i da se saradnja ne završi samo na ovome nego da u budućnosti bude mnogo plodnija i kvalitetnija. Božović je poželio da poklon koji je stigao školi bude iskorišten na pravi način i da djeca te instrumente iskoriste i edukativno. „I da u nekom perspektivnom smislu sazrijevaju i budu izgrađeni da vole muziku i da dobijemo ljude koji će biti profesionalci i ljubitelji i poštovaoci muzike.“

S obzirom da je Muzička škola Tivat prepoznata po duvačkim smjerovima, planirano je da im PAM donira fagot, instrument koji se dugo čeka jer ga nema na tržištu. Njegova vrijednost je nekoliko hiljada eura. Božović je rekao da tokom ovog ili narednog mjeseca očekuju konkretnu informaciju pa se u PAMu nadaju da će u dogledno vrijeme instrument stići u Muzičku školu.

V.d direktorica OŠ „Drago Milović“ Bojana Tesla, povodom donacije u ime škole je uručila predsjedniku Upravnog odbora PAM-a zahvalnicu. Ona je naglasila da je u pitanju širok spektar instrumenata među kojima je i značajan broj instrumenata namjenjenih najmlađim učenicima.

post slika

Galerija