Prijem u kabinetu u susret promociji antologije “Neodoljiva teškoća postojanja“

09 sep 2022

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović juče je u kabinetu ugostio istaknute stvaraoce iz Gračanice i Kosovske Mitrovice, koji borave u Boki Kotorskoj od 8. do 10. septembra, u okviru promocije antologije pod nazivom „Neodoljiva teškoća postojanja”.

Publici u Tivtu 10. septembra predstaviće se Aleksandar Dunđerin, autor antologije „Neodoljiva teškoća postojanja”; Živojin Rakočević, pjesnik, novinar i predsjednik Udruženja novinara Srbije; Novica Sovrlić, pjesnik i predsjednik Društva književnika Kosova i Metohije i potpredsjednik Udruženja književnika Srbije; mr Žarko Milenković, pjesnik, kritičar i urednik; Ivana Vanovac, novinarka i spisateljica; Miljana Dunđerin, likovna umjetnica i kulturna radnica. Pored njih, prijemu je prisustvovao i Rastko Šejić, predsjednik Udruženja “Šta hoćeš”, koje je zajedno sa Maticom Boke organizator događaja.

Predsjednik opštine Komnenović poželio je dobrodošlicu gostujućim stvaraocima, ističući da je razvoj kulture u Tivtu jedan od strateških ciljeva i da su inicijative za regionalnu saradnju i razmjenu u oblasti kulturnog rada uvijek dobrodošle. Prijemu u kabinetu prisustvovao je i potpredsjednik opštine Vladimir Arsić, kao i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja.

Autor antologije Aleksandar Dunđerin naveo je da su sa zadovoljstvom prihvatili poziv Matice Boke za promociju knjige, u koju su uvršteni radovi od sedamnaest stvaralaca. On je istakao da su ovi događaji “prilika da se šira javnost upozna sa raznovrsnošću i bogatstvom savremene književnosti na Kosovu i Metohiji”.

U subotu, 10. septembra sa početkom u 20 časova, „Neodoljiva teškoća postojanja“ biće predstavljena u Tivtu, u parohijskom domu Crkve Svetog Save, a domaćin autorima biće predsjednik opštine Željko Komnenović. Knjiga je sinoć je predstavljena u Herceg Novom, dok je promocija u Kotoru zakazana za večeras.

Organizatori događaja su Matica Boke i Udruženje „Šta hoćeš“ u saradnji sa Srpskim pjevačkim društvom „Jedinstvo“ iz Kotora i JU Muzeji i galerije Herceg Novi, a uz pokroviteljtvo Opštine Tivat, Opštine Herceg Novi, Opštine Kotor i Turističke organizacije Kotor.

post slika

Galerija