OTVOREN POZIV AMBASADE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA U CRNOJ GORI ZA PROGRAM JAČANJA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA U CRNOJ GORI

03 jul 2017

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, preko svoje Kancelarije za medije i kulturu, otvorila je poziv za dostavljanje prijedloga projekata za jačanje organizacija civilnog društva u Crnoj Gori, u zavisnosti od dostupnih sredstava.
Ambasada SAD planira da dodijeli jedan kooperativni ugovor u iznosu do 200,000 dolara u okviru ovog poziva za finansiranje projekata. Izabrana organizacija će potpisati kooperativni ugovor sa Ambasadom da bi sprovela konkurs malih grantova i izabrala pod-primaoce granta.

Na program se mogu prijaviti lokalne nevladine organizacije, mediji, ili druge organizacije koje su pokazale visoke organizacione sposobnosti i pouzdanost. U 2017. fokus će biti na projektima koji jačaju glas civilnog društva, podržavaju razvoj demokratije i ljudskih prava i jačaju učešće svih grupa društva u demokratskim procesima.
Rok za dostavljanje prijedloga projekata je petak, 4. avgust 2017. godine do 17: 00.
Detaljnije informacije o pozivu možete naći na sledećem linku: https://me.usembassy.gov/education-culture/grants-assistance/strengthening-civil-society-montenegro/

Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj