POČELA PRIMJENA MJERA SUZBIJANJA DEVIJANTNOG PONAŠANJA U BLIZINI ŠKOLA

26 dec 2018

Služba obezbjeđenja i zaštite dvorišta OŠ „Drago Milović“ i „SMŠ Mladost“ u popodnevnim i večernjim časovima počela je sa radom krajem novembra, a nedavno je uveden i video nadzor dvorišta i parkinga kod škola u Tivtu.
Set mjera zaštite i bezbjednosti učenika i suzbijanja devijantnog ponašanja u školskim dvorištima koji realizuje Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, dogovoren je na sastanku predsjednika Opštine Tivat Siniše Kusovca sa direktoricama tivatskih škola Jovankom Vujačić i Ružicom Lazarević, predsjednicom Savjeta roditelja Anom Matijević, predstavnicom školskog odbora Ivanom Soldat, načelnikom Odjeljenja bezbjednosti Tivat Draganom Kontićem i sekretarkom za mlade, sport i socijalna pitanja Darkom Ognjanović.


Na inicijativu predsjednika Kusovca, obodom dvorišta Osnovne škole „Drago Milović“ i Srednje mješovite škole „Mladost“ biće pojačana i konstrukcija ograda. Takođe, povećan je i broj policijskih patrola u ovom rejonu, posebno u večernjim satima.
Sa sastanka je ranije upućen zajednički apel roditeljima, nastavnom osoblju i svim građanima da obavezno prijave Odjeljenju bezbjednosti neprimjerno ponašanje kako učenika tako i drugih građana u dvorištu i nepodrenom okruženju škola.

SLUŽBA PREDSJEDNIKA

post slika