POČINJE DRUGO TRETIRANJE PALMI

27 okt 2015

Obavještavamo javnost da će od sutra 28.10.2015.godine, početi drugo tretiranje palmi vrste Kanarska datula Phoenix canariensis, na javnim i privatnim površinama u cilju spriječavanja širenja štetočine crvenog palminog surlaša Rhynchophorus ferrugineus .
Tretiranje vrši ovlašćena firma DOO „Vetrinum“ iz Ulcinja uz nadzor stručnog lica iz DOO“Komunalno“ Tivat. Sa tretiranjem će se početi od Ponte Seljanovo na javnim i privatnim palmama i dalje od Seljanova prema Donjoj Lastvi do crkve Sv. Roka. Narednih dana i ostalo obilježeno područje. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova ( vjetar, kiša) tretiranje će se odložiti, očemu će se javnost obavjestiti.
Obavještavaju se pčalari sa područja Tivta da od navedenog perioda zaštite pčelinja društva. Tretiranje će se vršiti sa insekticidom, čija je aktivna materija dimetoat , trgovački naziv „ Dimetogal“.
Pozivamo privatne vlasnike koji u svojim dvorištima imaju ovu vrstu palmi da radi zaštite palmi i spriječavanja širenja da se odazovu akciji tretiranja svojih palmi. Tretiranje vrši DOO „Vetrinum“ iz Ulcinja, broj telefona 069031537 ili na telefone u DOO „Komunalno“ 671-039 i Opštini Tivat 661-320.

Sekretarijat za finansije i ekonomski razvoj

post slika