Tretiranje sredstvima na bazi hlora u naselju 7.jul

26 mar 2020

Građani Tivta poštuju mjere zaštitite i sprečavanja širenja koronavirusa. Komunalna policija i inspekcija kontrolisale su teren od ranih jutarnjih časova, a nove mjere ograničenog rada sprovode bez izuzetka maloprodajni objekti na teritoriji Opštine.

Akcija dezinfekcije grada sredstvima na bazi hlora nastavljena je danas tretiranjem naselja 7.jul. Tri ekipe Službe zaštite i spašavanja i Komunalno doo sa tri vozila i malim navalnim vozilom, u pratnji Komunalne policije i inspekcije, tretirali su sredstvima na bazi hlorom, mlazevima i parom cijelo naselje.

U naselju su istoveremno postavljene plakate na albanskom i crnogorskom jeziku sa osnovnim pravilima o fizičkoj distanci, obaveznoj higijeni ruku i dežurnim brojevima nadležnih službi. Stanovništvo naselja je pozdravilo akciju.

Naselje 7.jul čine stanovnici RE populacije. Prije dva delegacija Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, na čelu sa predsjednikom, dr Sinišom Kusovcem i zamjenikom Zoranom Barbićem, obišla je naselje i razgovarala sa stanovnicima o epidemiološkoj situaciji u Tivtu.

Tom prilikom žiteljima naselja je uručeno 100 litara sanitarno-higijenskih sredstava, maske i rukavice.