PORODICAMA OŠTEĆENIM U POŽARU NA LOVANJI U KOTORU OPŠTINA TIVAT I CRVENI KRST URUČILI POMOĆ

19 nov 2018

Interventna pomoć Opštine Tivat i OO Crvenog krsta porodicama koje su pretrpjele štetu u požaru na Lovanji u Kotoru, uručena je juče tokom dana u prostorijama Crvenog krsta Tivat. Sekretar Crvenog krsta Duško Bozović saopštio je da je obezbijeđena pomoć za pet porodica sa 32 djece i 10 odraslih.

Obezbijeđene su namirnice, higijenske potrepštine, polovna odjeća, obuća, jakne, podloške za spavanje, ćebad, madraci, posteljina, hrana i potrepštine za bebe i slično. Pomoć je do porodica dopremio Džafer Brahimi, predsjednik Udruženja Egipćana Tivta koji je posljednja dva dana u stalnoj komunikaciji sa oštećenim porodicama i obilazio je teren sa predstavnicima državnih i opštinskih službi

Sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović istakla je spremnost Opštine Tivat da organizuje pomoć.

“Bez obzira na činjenicu da se radi o porodicama koje dolaze sa teritorije Opštine Kotor, budući da je u pitanju teška situacija i veliki broj djece, sasvim je prirodno i normalno da pomoć obezbijede i Opština Tivat i Crveni krst. Opština Tivat inače za Rome i Egipćane sa Lovanje već obezbjeđuje prevoz za školsku djecu. Nama, bez obzira na to što dolaze sa teritorije kotorske opštine, bilo bitno da imaju prije svega obrazovanje. Prošle godine smo više puta razgovarali sa komunalnim preduzećem Kotor i Opštinom Kotor, na temu Lovanje, jer smo tamo imali i problem ekološke vrste i vodili smo računa da pronađemo način da pomognemo tim porodicama jer samo njihovo nastanjenje u takvim neuslovnim životnim uslovima nije priličilo ni ljudima ni djeci. Međutim, osnovni problem su što su parcele na kojima su se nastanili ili u privatnom ili u vlasništvu Opštine Kotor. Što se tiče Opštine Tivat, spremni smo da izađemo u susret svakako djeci i njihovim porodicama a o daljim i bližim modelima pomoći, osim pomoći u hrani i garderobi, Opština Tivat će obezbijediti sredstva u narednom periodu”, saopštila je sekretarka Ognjanović.

Prema riječima Božovića, pomoć je obezbijeđena iz kontigenta koji je predviđen interventnim sistemom zaštite.

„Koliko toliko će im dobro doći. Za mjesec bismo opet uručili novu pomoć u hrani i higijenskim artiklima, jer je najvažnije nastaviti kontinuirano podršku, pošto u praksi, u prvi mah svi priteknu u pomoć a kasnije nema nikoga“, dodao je Božović.

SLUŽBA PREDSJEDNIKA OPŠTINE

POMOC NA LOVANJI2

post slika