POSJETA ETIČKE KOMISIJE ZA LOKALNE SLUŽBENIKE NAMJEŠTENIKE NIKŠIĆA TIVTU

15 jun 2016

Etička komisija za lokalne službenike i namještenike opštine Tivat ugostila je kolege iz Nikšića : Milušu Žugić, Milicu Dačević i Čedomira Vukotića i upoznala ih sa principima rada i dosadašnjim iskustvima.
Članovi novoformirane nikšićke Etičke komisije su prije 15 dana izrazili želju da posjete našu
Komisiju, koja je prema ocjeni Instituta Alternativa, primjer najbolje prakse u Crnoj Gori sa dobrim akcijama približavanja ove komisije i samog Etičkog kodeksa službenika, gradjanima.


Predsjednik Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike opštine Nikšić, Čedomir Vukotić, je istakao posebno zadovoljstvo što je došao u jednu od najuspješnijih crnogorskih komisija i da će model koji primjenjuje naša opština pokušati da prilagode kod njih.
mr Darka Ognjanović, predsjednica tivatske Etičke komisije je upoznala goste sa načinom rada,transparetnosti rada komisije ,kampanjama i posjetama institucijama kojima je osnivač opština a koji su obuhvaćeni Etičkim kodeksom. Novina za Komisiju iz Nikšića je i tivatska evidencija zaposlenih, dosijei, koji se u Tivtu prikupljaju i arhiviraju u bazi podataka, u posebnim ormarićima u depou opštine. Takodje su se prvi put upoznali sa načinom na koji se naši podaci pregledaju, dostavljaju kao i sa načinom funkcionisanja čitave mreže kontakt osoba koji postoje u opštini Tivat. Razmjenjeno je dosta iskustava i vidljiva je dobra volja da primjene naš model a i dalja saradnja.

Predsjednica Etičke komisije
mr Darka Ognjanović

post slika