POSJETA PREDSTAVNICA SEKRETARIJATA ZA LOKALNU SAMOUPRAVU MJESNOJ ZAJEDNICI KRTOLI

29 jan 2019

Predstavnici Sekretarijata za lokalnu samoupravu, sekretarka Jadranka Joksimović i Helga Ivović posjetile su mjesnu zajednicu Krtoli i razgovarale sa njenim rukovodstvom, predsjednikom Savjeta MZ Krtoli Savom Klakorom i članom Savjeta Ilijom Brinićem.

Nakon sastanka koji je inicirao Sekretarijat, Joksimović i Ivović obišle su naselja koja obuhvata MZ Krtoli – Radoviće, Đuraševiće i Gošiće.

„Zahtjevi koje je mjesna zajednica, tokom ove posjete delegirala Opštini Tivat, su prihvatljivi i smatramo da bi lokalna samouprava u narednom vremenskom periodu, tokom ove i sljedeće godine, shodno raspoloživim sredstvima, mogla da obezbijedi njihovu realizaciju“, saopštila je sekretarka Joksimović.

Savjet MZ Krtoli predložio je adaptaciju kancelarija u Radovićima, odnosno popločavanje i renovinarnje sanitarnog čvora, uređenje prilaza kancelarijama Doma kulture i nivelaciju terena kako bi se spriječilo odlivanje atmosferskih voda prema zgradi.

Tokom obilaska Doma kulture u Gošićima, u čijoj je izgradnji učestvovala Opština, predložena je zamjena neonskog osvjetljenja unutar objekta.

Predložena je popravka i proširenje betonske ograde igrališta iza Doma kulture u naselju Đuraševići, te postavljanje tartan podloge na dijelu dječijeg igrališta na kojem nije postavljena ova vrsta obloge.

Predstavnici Sekretarijata i Savjeta MZ Krtoli saglasni su da, s obzirom da se radi o velikoj investiciji koja nije predviđena ovogodišnjim budžetom, u budžet za 2020. godinu bude uvrštena rekonstrukcija puta od Radovića do Đuraševića u čitavoj dužini.

Sekretarijat za lokalnu samoupravu, pored ostalog, prati rad mjesnih zajednica, i ovakve inicijative za redovnim sastancima i posjetama će ubuduće biti praksa.