Potpisan ugovor o implementaciji projekta u okviru prekogranične saradnje

08 feb 2013

Ugovor o implementaciji projekta „Baština- pokretač razvoja, područje Dubrovnika i Boke Kotorske – zajedničke aktivnosti u primjeni novih metodologija u zaštiti i upravljanju prirodne i kulturne baštine”, danas je potpisan izmedju Delegacije EU u Crnoj Gori i naše Opštine. Projekat je apliciran u okviru prekogranične saradnje Hrvatske i Crne Gore u okviru mjere 1.1.: zajedničke aktivnosti u primjeni novih metodologija u zaštiti i upravljanju prirodne i kulturne baštine.

Realizacija ovog projekta počinje početkom marta. Partner projekta je Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije a Opština Tivat ima ulogu vodećeg partnera. Ukupan budžet ovog projekta iznosi 554.983 eura, od čega  našoj opštini pripada  293.945 eura.
Partneri Opštine Tivat su EXPEDITIO Centar za održivi prostorni razvoj iz Kotora i Kulturno zavičajno udruženje Napredak Gornja Lastva iz Tivta.
Planirane aktivnosti projekta su unapređenje saradnje i umrežavanje  različitih zainteresovanih strana  na polju zaštite i upravljanja prirodne i kulturne baštine, zatim zajedničke aktivnosti na primjeni novih metodologija u zaštiti i upravljanju prirodne i kulturne baštine, zajednička promocija i diseminacija, i  kreiranje modela za ostala područja u Hr i Cg na osnovu iskustava projekta.
KABINET PREDSJEDNIKA