Potpisan ugovor o izgradnji autobuske stanice

16 sep 2014
Zajednički ugovor o izgradnji autobuske stanice u Tivtu, potpisan je danas između Opštine Tivat i firme Mesopromet d.o.o. 
Nakon potpisivanja ugovora, predsjednik Opštine Ivan Novosel je izjavio da ovo predstavlja početak realizacije značajnog projekta za Tivat, kojim je pored autobuske stanice predviđena izgradnja hotela sa četiri zvjezdice i niza poslovnih prostora ukupne površine 7.605 m2. Projekat se realizuje na osnovu javno-privatnog partnerstva u dvije faze, od kojih će Opštini Tivat pripasti autobuska stanica i poslovni prostori ukupne površine 2.127 m2. Predviđeno je da prva faza bude završena za šest, a druga faza za osamnaest mjeseci nakon dobijanja građevinske dozvole, što znači da će Tivat dobiti novu autobusku stanicu u maju 2015. Predsjednik Novosel je naglasio da pored rješavanja problema koji traje decenijama, kada je riječ o autobuskoj stanici, ovaj projekat će osigurati razvoj u svim segmentima, kao i preko sto radnih mjesta.
Direktor i vlasnik firme Mesopromet d.o.o. Hilmija Franca naglasio je da firma ima dobre reference i da će biti ispoštovani svi rokovi i standardi u pogledu kvaliteta objekata. Tri projekta sličnog koncepta uspješno su izgrađena u Bjelom Polju, Baru i Pljevljima, istakao je gospodin Franca.

SLUŽBA PREDSJEDNIKA

post slika