Potpisan ugovor sa Crnogorskim fondom za solidarnu stambenu izgradnju

20 nov 2013

Predsjednik Opštine Tivat Miodrag Kankaraš potpisao je danas ugovor sa predsjednikom Odbora direktora Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju Danilom Popovićem, o izgradnji smještajnih kapaciteta za potrebe zaposlenih u opštini Tivat.
Predsjednik Kankaraš je naglasio da je ovo događaj od velikog interesa za opštinu Tivat, jer pored potpisivanja ugovora za gradnju 150 stambenih jedinica, obilježen je i završetak radova na objektu koji je izgrađen na bazi partnerstva Fonda, HTP „Mimoza“ i Opštine Tivat. Planirano je da ključevi budućim vlasnicima stanova budu uručeni naredne sedmice. Predsjednik je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost Crnogorskom fondu za solidarnu stambenu izgradnju na dosadašnjoj saradnji, i naglasio da bi teško bilo samostalno realizovati ovaj projekat, jer su u pitanju velika sredstva. „Ovo je prilika za poboljšanje standarda zaposlenih u opštini, po povoljnim uslovima i cijenama znatno nižim od tržišnih“, istakao je Predsjednik.
Predsjednik Odbora direktora CFSSI Danilo Popović je, pozdravljajući prisutne, naglasio da rješavanje stambenog statusa predstavlja 80% riješenog socijalnog pitanja. Prema podacima Fonda, porodice koje su na ovaj način riješile svoje stambeno pitanje, uštedile su preko 50 miliona eura. Do sada je izgrađeno 1 370 stanova, u svim opštinama u Crnoj Gori osim Šavnika i Plava.  
Kada je u pitanju gradnja stanova u Tivtu, cijena će biti formirana nakon  javnog tendera, a procjena gospodina Popovića je da će iznositi između 700-750 eura. Početak gradnje je planiran polovinom februara naredne godine, i trajaće 14 mjeseci.
KABINET PREDSJEDNIKA

post slika