Potpisan ugovor za treću fazu kanalizacione i vodovodne mreže u Tivtu

01 nov 2011

U opštini Tivat potpisan je Ugovor o vodosnabdijevanju i odvođenju otpadnih voda na Jadranskom primorju- Tivat, faza III između kompanije Ludvig Fajfer i JP Vodovod i kanalizacija Tivat. Potpisivanju su prisustvovali predsjednik opštine Miodrag Kankaraš, direktor Vodakoma Boris Vuković, Slobodan Pilipović regionalni menadžer kompanije Ludvig fajfer , Željko Uljarević ispred KFW banke i predstavnik firme Dalem, koja će vršiti nadzor nad projektima.

Ugovor „Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskom primorju- Tivat, faza tri je jedan od ugovora, koji se realizuje kao dio projekta vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskom primorju ukupne vrijednosti od oko 97 miliona eura. Finansira se zajednički iz kreditnih i donatorskih sredstava Njemačke razvojne banke i sredstava Vlade Crne Gore , kao i opština Bar, Kotor, Herceg Novi i Tivat.

Faza tri u opštini Tivat odnosi se na izgradnju kanalizacione mreže i vodovodne infrastrukture uglavnom na tivatskom dijelu poluostrva Luštica i obuhvata oko 18 kilometara kanalizacione i 14,5 km vodovodne mreže sa šest većih i šest manjih kanalizacionih pumpnih stanica, kazao je predsjednik Kankaraš. Osim kanalizacione mreže projekat uključuje i izgradnju tranzitnog i distributivnog vodovodnog sistema za Krašiće, uključujući i Petroviće, obalu Đurađevića i izgradnju distributivne mreže za Gradiošnicu i Vrijes.Ukupna vrijednost tog posla je oko 11, 5 miliona eura sa PDV-om. Sredstva u iznosu od oko 6 miliona obezbjeđena su iz kredita KFW banke, dok će se preostli dio finansirati iz Budžeta opštine.Radovi na realizaciji ovog projekta počeće 8 decembra ove godine, a planirani rok završetka je 10 maj 2013. godine.

Poslije prethodne dvije faze, opština Tivat sa ovim projektom u potpunosti stiče preduslove za izgradnju zajedničkog postrojenja Kotor i Tivat, kazao je direktor preduzeća Vodakom- Agencije za implementaciju ugovora, koja će pružati usluge projekt menadžmenta i supervizije, Boris Vuković podsjetivši da su radovi u Kotoru počeli, a trenutno je u toku predkvalifikacija za fazu 4, odnosno zajedničko postrojenje za koje se očekuje da će ugovor o izgradnji biti potpisan početkom naredne godine.

Podsjetivši da je i na prethodnom projektu bila angažovana njemačka kompanija, regionalni menadžer kompanije Ludvig Fajfer, Slobodan Pilipović ,zahvalio na ukazanom povjerenju i posebno istakao tolerantan odnos građana tokom izgradnje na prethodnom projektu. On očekuje da će tako biti i tokom realizacije u ovoj fazi. Pilipović je naglasio da će i za ovaj, kao i za prethodni projekat, biti ispoštovan rok završetka radova - 10 maj 2013. godine.


 

post slika