POTPISANI UGOVORI SA NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA SHODNO II KONKURSU

03 okt 2018

Potpisivanje Ugovora između Opštine Tivat i nevladinog sektora, a po osnovu Odluke o raspodjeli sredstava za projekte nevladinih organizacija za 2018. godinu (II konkurs), održano je juče, 2. oktobra 2018. godine. Potpisivanju su prisustvovali predstavnici nevladinog sektora, kao i Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

Na Konkursu je aplicirano dvanaest projekata/programa nevladinih organizacija, od kojih je Komisija podržala deset i na taj način sredstva su u potpunosti raspodjeljena, a iznosila su ukupno 21.046,50€. Nevladinim organizacijama Glazbeno prosvjetno društvo, KUD „Boka“ i “Bokeljska mornarica”, koje su od posebnog značaja za Opštinu Tivat, dodjeljeno je 12.000€.

Prisutnima se obratila predsjednica Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama i sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, Dubravka Nikčević.

“Komisija ovaj put nije imala težak zadatak. Zajednički smo donijeli odluku da najveći akcenat stavimo na nevladine organizacije sa posebnim statusom. Ovom raspodjelom Glazbeno prosvjetno društvo je dobilo najveći iznos sredstava, kako bi kompletirali uniforme i na taj način reprezentovali Opštinu Tivat na pravi način, kako i dolikuje društvu koje ima tradiciju već 110 godina”, istakla je Nikčević.

Sekretarka je obrazložila stavove Komisije, kao i razloge zbog kojih dvije nevladine organizacije nisu dobile sredstva, što je navedeno u Odluci za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti planira da sljedeće godine napravi zaseban konkurs za tradicionalne manifestacije. Takođe, prisutni su upoznati sa novinama iz Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, koja stupa na snagu 1. novembra 2018. godine.

Prije potpisivanja Ugovora, predstavnici nevladinog sektora, izrazili su zahvalnost prema lokalnoj upravi, ističući spremnost na dalju saradnju.

NVO2 post slika