POTPISANI UGOVORI SA NVO

25 apr 2019

Juče (24.04.2019.g.) je u Kabinetu predsjednika Opštine Tivat, održano potpisivanje ugovora između Opštine i predstavnika nevladinih organizacija kojima su odobrena sredstva za projekte, po osnovu Odluke o raspodjeli sredstava za projekte nevladinih organizacija za 2019. godinu. Osim predstavnika nevladinog sektora, potpisivanju su prisustvovale i članice Komisije za raspodjelu sredstava.

Prisutnima su se obratili predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac i predsjednica Komisije za raspodjelu sredstava i sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti mr Dubravka Nikčević.

Predsjednik Opštine, dr Siniša Kusovac je izrazio zadovoljstvo kvalitetnim projektima nevladinih organizacija koje će Opština Tivat ovim putem podržati. Takođe je naveo da je neophodno da nevladine organizacije nastave da jačaju svoje kapacitete, te da prisustvuju obukama za pisanje projekata.

Samim tim kroz svoje projektne aktivnosti direktno bi uticali na realizaciju strateških ciljeva opštine Tivat.

Predsjednica Komisije za raspodjelu sredstava, mr Dubravka Nikčević, pozdravljajući sve prisutne, navela je da je ovaj put Komisija imala lakši dio posla. Naime bodovanje projekata izvršili su nezavisni procjenjivači koji su se vodili prioritetnim oblastima, propisanim Javnim konkursom, kao i strateškim ciljevima opštine Tivat. Nakon izvršenog bodovanja Komisija je utvrdila Rang listu. Nikčević je istakla da se i ovaj put na Javnom konkursu prijavio veći broj projekata iz oblasti kulture, dok je manji broj iz oblasti koja se odnosi na socijalnu i dječju zaštite, zaštitu ljudskih i manjinskih prava. Po riječima sekretarke, iako je dosadašnja praksa bila da se raspišu dva javna konkursa za raspodjelu sredstava za projekte nevladnim organizacijama tokom godine, ovaj put su sva sredstva u iznosu od 36.000,00 eura raspodijeljena u prvom konkursu.

Takođe, predložila je da se nevladine organizacije koje nisu dobile sredstva po ovoj raspodjeli, potrude da za sljedeću godinu, isprave greške koje su imale u svojim projektnim prijedlozima.

Pristuni predstavnici nevladinog sektora iskoristili su priliku da se pojedinačno zahvale na podršci i da pruže detaljnije informacije o projektima koje imaju namjeru realizovati.

NVO2

post slika