Potpredsjednik Božović na Ohridskom polumaratonu

06 jun 2022

Na poziv organizatora Bokeškog Polumaratona i Split Maratona potpredsjednik opštine Tivat Goran Božović bio je proteklog vikenda učesnik šestog izdanja manifestacije Ohrid trčaT u Ohridu u Sjevernoj Makedoniji, u okviru koje se organizuje polumaratonska trka.

U Ohridu je uspješno promovisan Bokeški Polumaraton koji će se ove godine održati po drugi put 11. decembra.

Božović se, pored uspješno okončane polumaratonske trke, na svečanom prijemu sastao sa gradonačelnikom Ohrida Kirilom Pecakovim, sa kojim je dogovorena tješnja saradnja u budućnosti.

„Velika je čast aktivno učestvovati u promociji Bokeškog Polumaratona, sportske manifestacije koja je već poslije prve godine organizovanja postala prepoznatljiv brend Tivta i Kotora, Boke i Crne Gore. Brojni benefiti koje ta manifestacija donosi našoj zajednici nalažu nam da je još snažnije podržimo i razvijamo u budućem periodu. Pored promocije same manifestacije i zdravih stilova života, povezivanjem preko sporta, otvaraju se brojne mogućnosti za kreiranje novih konekcija između Ohrida i Tivta, koje mogu donijeti brojne benefite za naš grad. S tim u vezi, gradonačelnik Ohrida je sa zadovoljstvom prihvatio poziv za posjetu Opštini Tivat i učešće na Bokeškom Polumaratonu, i iskazao spremnost i odlučnost za uspostavljanje ozbiljne saradnje Tivta i Ohrida u više oblasti. Imajući u vidu brojne sličnosti naših gradova, ukoliko sve bude išlo po planu, povelja o bratimljenju između Tivta i Ohrida kao najznačajnijeg turističkog, i gotovo najznačajnijeg kulturnog centra Sjeverne Makedonije, trebalo bi da bude dobra osnova za plodnu saradnju i razmjenu dobrih praksi u interesu naših građana“ zaključio je Božović.

post slika

Galerija