Potpredsjednik Opštine Tivat Goran Božović u posjeti Konjicu

20 jun 2022

Nastavljajući saradnju između Tivta i Konjica, koja se kroz status pobratimskih opština njeguje pola vijeka, gradonačelnik Osman Ćatić povodom Dana grada Konjica ugostio je potpredsjednika Opštine Tivat Gorana Božovića.

"Čast mi je da sam ovim povodom u Konjicu i da Konjičanima mogu čestitati nedavno dobijanje statusa grada. Gradskoj upravi čestitam na svemu učinjenom za svoju lokalnu zajednicu u proteklom periodu i želim da nastave posvećeno da rade za dobrobit građana” - kazao je Božović, naglašavajući kako je posjeta u čast Dana Grada Konjica prilika i da se dogovore zajedničke aktivnosti na različitim poljima djelovanja, koje Grad Konjic i Opštinu Tivat snažno povezuju, a to su kultura, sport, turizam.

"Nekad su glavna veza bili izviđači, što mnogi Konjičani pamte sa radošću. Danas su tu brojni potencijali za saradnju. Imamo festivale teatra i folklora, imamo značajne turističke potencijale, a kuriozitet je da ove godine naši fudbalski klubovi FK Arsenal i FK Igman prvi put u istoriji ulaze u najviši rang takmičenja u našim državama. Sve to nam pruža velike mogućnosti da našu saradnju u budućnosti intenziviramo, produbimo i obogatimo" naglasio je potpredsjednik Božović.

Prilikom zvanične posjete Konjicu Božović je na poziv vlasnika, uspješnog privrednika Jasmina Badžaka, obišao proizvodne pogone veoma uspješne privatne firme Eurosjaj koja se bavi poslovima površinske zaštite metala, i koja je nagrađena najvećim priznanjem grada Konjica za poseban doprinos razvoju i promociji grada. Badžak, koji u svojim firmama upošljava gotovo 600 zaposlenih, Božovića je upoznao i sa ambicioznim poslovima koje razvija u oblasti turizma i ugostiteljstva u okviru rizorta Garden City.

Gradonačelnik Konjica, g-din Ćatić, izrazio je zadovoljstvo posjetom, brojnim idejama i mogućnostima produbljivanja saradnje Konjica i Tivta, te je, kao i Božović, obećao lično zalaganje na konkretizaciji i realizaciji predloženih aktivnosti.

post slika

Galerija