Poziv na projekciju filmova o solanama na Mediteranu u sklopu ORNIBA ornitološkog kampa na Tivatskim solilima

27 sep 2013
U sklopu ornitološkog kampa koji se u periodu od 7.-11. oktobra održava na Tivatskim solilima, 8. oktobra u 19 časova u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat biće održane projekcije filmova „So je život“ i „Ambasadori Crne Gore“.
Filmovi će biće prikazani u cilju predstavljanja značaja solana za očuvanje biodiverziteta, posebno ptičjih vrsta koje se na solanama gnijezde, odmaraju ili zimuju, kulturne baštine Mediterana kao i najharizmatičnijih ptičjih vrsta koje će nas sprovesti kroz najznačajnija područja njihovog boravka u Crnoj Gori.
Centar za zaštitu i proučavanje ptica i Opština Tivat pozivaju sve zainteresovane građane i ljubitelje ptica da prisustvuju projekciji filmova i se upoznaju sa ovim značajnim područjima za boravak ptica.
Događaj je organizovan u sklopu IPA prekograničnog projekta „ORNIBA-Zaštita ptičjih vrsta na Balkanu: Zajednička intervencija Bosne i Hercegovine i Crne Gore“ finansiranog od strane Evropske Unije u okviru prekograničnog programa Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Projekat zajedničkim snagama implementiraju partnerske organizacije Oxfam Italia (BiH) i Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (MNE) u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Bosne i Hercegovine-„Naše Ptice“ i „Novi val“ i Opštinom Tivat kao partnerom za Crnu Goru.