PRAZNIČNO UKRAŠAVANJE GRADA U TOKU

16 dec 2016

Komunalno preduzeće Tivat već danima unazad predano radi na ukrašavanju grada u susret predstojećim praznicima. Poseban akcenat kada je u pitanju praznična dekoracija biće na šetalište Pine i na ulicu Palih boraca, imajući u vidu da će se proslava Nove godine i prateći novogodišnji sadržaji organizovati upravo na ovoj lokaciji od 26.12. do 02.01.
Najmlađi imaju priliku uživati u za njih osmišljenoj svijetlećoj instalaciju saonica koje vuku dva irvasa i patuljak, a koja je prije nekoliko dana postavljena u malom parku na Trgu Dara Petkovića. Na gradskoj rivi palme će biti ukrašene svjetlećim obručima, mašnama i visećim kuglama. Na djelu rive popularno nazvanim „gumno“ biće postavljena svijetleća jelka visine 6 metara, a posebna dekoracija planirana je i na objektima u ovom dijelu grada.


Ukrasavanje grada 1„Služba za održavanje javne rasvjete radi punim kapacitetima čak i vikendom, na način što se pored postavljenih novih novogodišnjih dekorativnih elemenata održava i postojeća mreža javne rasvjete. Naša procjena je da ce u narednih 10 dana sve što je dostavljeno od novih ukrasa biti postavljeno i pušteno u rad“, rekao je direktor Komunalnog preduzeća Tivat, Tonko Lukšić.
Sve službe Komunalnog društva za vrijeme novogodišnjih praznika biće aktivne, a uvedena će biti i posebna dvadesetčetvorosatna dežurstva za pojedine službe, a sve sa ciljem što kvalitetnijeg praćenja svih planiranih prazničnih događanja.
Opština Tivat je ove godine u svrhu ukrašavanja grada izdvojila 69.000 eura, što je dugoročna investicija, budući da su ukrasi namjenski izrađivani za određene gradske lokacije i konkretne objekte i pozicije, a sa ciljem da Tivat bude prepoznat kao nova praznična (zimska) destinacija.

post slika