PREDSJEDNICA ODRŽALA PRVU REDOVNU PRESS KONFERENCIJU U 2017

13 mar 2017

Predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević, održala je danas (ponedjeljak, 13. mart) prvu redovnu kvartalnu press konferenciju, u Multimedijalnoj sali opštine Tivat. U prisustvu predstavnika medija, izvršna vlast opštine Tivat izložila je detalje svih aktuelnih tema, problema i planova.

Na danas organizovanoj konferenciji za novinare, predsjednica opštine upoznala je prisutne sa aktuelnim investicijama u opštini Tivat i trenutnim statusom projekata. Izgradnja prve faze saobraćajnice Cacovo I se privodi kraju uprkos brojnim teškoćama usljed lošeg vremena. Danas je raspisan tender za igradnju II faze u vrijednosti od 200.000 eura. Jedna od tema bila je i šetalište Belani: „Ovaj projekat radimo u saradnji sa Javnim preduzećem „Morsko Dobro“ i izgradnja još uvijek nije započela jer je izvođač radova naručiocu dostavio primjedbe na dio zemljanih radova. One su proslijedjene “Morskom dobru” kao naručiocu izrade projektno tehničke dokumentacije i glavnom projektantu. Predstoji da se utvrdi osnovanost ovih primjedbi. Kao opština nismo mogli uticati na ovaj problem, ali se nadamo njegovom prevazilaženju, na način što ćemo ostati u okviru predviđenih budžetskih sredstava”, rekla je predsjednica opštine.

Snežana Matijević je dala ostvrt i na druge projekte: izgradnju šetališta u Krašićima, izgradnju Vatrogasnog doma, izgradnju zgrade Crvenog Krsta. Kada je u pitanju budući objekat na ovoj poziciji, postojale su primjedbe građana koje su prihvaćene u djelu smanjenja spratnosti objekta. Trenutno se radi izmjena projektne dokumentacije i nakon toga uslijediće gradnja. Do maja mjeseca očekuje se odabir izvođača radova.
U pogledu investicija govorilo se i o rezervoarima u Gradiošnici, kojima bi se riješio problem vodosnabdijevanja u ljetnjem periodu: “Vrijednost projektno tehničke dokumentacije je 15.000 eura, a po okončanju isti će biti prosljeđen Direkciji javnih radova za potrebe raspisivanja tendera za izvođenje radova”, dodala je Matijević. Počinje i izgradnja dijela kanalizacionog sistema u Donjoj Lastvi. Ugovor je zaključen na iznos od 160.000 eura. Realizacija se očekuje narednih dana.
Kao rezultat nedavne posjete Šangaju i pobratimskom distraktu Điading, u maju Tivat očekuje posjetu jednog od najvećih kineskih turoperatera – agencije Si trip (eng. C Trip). “Si trip je vodeći pružalac turističkih usluga uključujući rezervacije smještaja, prodaju karata, prodaju turističkih aranžmana. Ovaj tur operater ima mrežu koja uključuje 1.000.000 hotela u 200 zemalja širom svijeta. U saradnji sa NTO i TO Tivat, gostima iz Kine biće predstavljena cijela Crna Gora, posebno Boka i Tivat.“, rekla je predsjednica Matijević.
Potpredsjednik opštine Tivat Siniša Kusovac, govorio je o značaju usvajanje odluka o osnivanju dva nova opštinska preduzeća „Autobuska Stanica“ i „Parking servisa“. „Elaborati o ekonomskoj opravdanosti su završeni i na osnovu rezultata došlo se do predloga o osnivanju profitabilnih preduzeća. Oba će biti u većinskom vlasništvu Opštine Tivat“, naveo je Kusovac.
Predsjednica opštine je ukazala na značaj poštovanja Odluke o komunalnom redu i načinu držanja kućnih ljubimaca govoreći o incidentu koji se početkom februara desio na šetalištu Pine, kada je pas usmrtio drugog psa i napao dijete. „Naš grad ide uzlaznom putanjom, međutim slika koja je nedavno otišla u region je loša. Najavljujem intezivnu kontrolu primjene Odluke o komunalnom redu i načinu držanja kućnih ljubimaca. Obaveza svih vlasnika kućnih ljubimaca je da poštuju ovu Odluku i u narednom periodu naplaćivaće se kazne onima koji to ne čine, a sve sa ciljem obezbjeđivanja sigurnosti za naše građane“.
Novinari su predsjednici i njenom timu uputili pitanja o radu i statusu Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, o detaljima projekta izgradnje Vatrogasnog doma ali i o njenim ličnim impresijama o radu lokalne uprave u Tivtu. „Ja nisam prezadovoljna. Zadovoljna jesam, ali sve može još mnogo mnogo bolje. Trudimo se da rad poboljšamo, da pokaženo da smo tu za građane Tivta, ali nedostataka ima i moramo ih otkloniti. Apelujem na sve svoje saradnike da ozbiljno shvate posao koji je pred nama.“ – zaključila je predsjednica opštine.
Naredna press konferencija planirana je za jun.

Press konferencija 2

 

post slika