PREDSJEDNICA OPŠTINE ČESTITALA USPJEŠNIM BUĆARIMA

20 dec 2016

Rukovodstvo opštine Tivat ugostilo je danas tivatske bućare, crnogorske reprezentativce, koji su na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u bućanju u Nici, ostvarili izuzetne rezultate. Petković Miroslava, osvajača dvije medalje (zlatne u disciplini precizno izbijanje i srebrne u disciplini pojedinačno klasično), Zec Rada, Stjepčević Dejana i Petković Frana pozdravili su predsjednica opštine Snežana Matijević, potpredsjednici Ilija Janović i Dejan Maslovar, kao i sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović.
„Izuzetno smo ponosni na vaše uspjehe i od sraca vam čestitamo“, poručila je predsjednica opštine, naglašavajući važnost ulaganja u bućanje, sport karakterističan za meduterasnke zemlje. Potpredsjednik Dejan Maslovar najavio je aktivno uključivanje opštine u popularizaciju ovog sporta, budući da je ovo sport u kojem možemo ostvarivati i već ostvarujemo zavidne rezultate.

Miroslav Petkovic i predsjednica opstinePotpredsjednik opštine, a ujedno i predsjednik opštinskog Bućarskog savez, Ilija Janović rekao je: „Tivat ima nekoliko prepoznatljivih brendova, a bućanje je svakako jedno od njih. Hvala vam na velikom doprinosu bućarskom sportu, na zalaganju i odricanju. Dokazali ste da je volja za uspjehom bila jača od svih prepreka.“ Sa pozicije predsjedavajućeg Bućarskog saveza Janović je poručio da je cilj za naredni period ulaganje u sudačku i trenersku organizaciju uz poseban akcenat na prepoznavanju i razvoju mladih talenata.
Crnogorska bućarska reprezentacija druga je ekipa po broju osvojenih medalja na ovom prvenstvu, što je dodatni uspjeh. Opština Tivat je za uspješne tivatske sportiste ovom prilikom obezbjedila prigodne nagrade.

 

post slika