PREDSJEDNICA OPŠTINE TIVAT NAGRADILA USPJEŠNE TIVATSKE JEDRILIČARE

12 sep 2016

Predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević ugostila je danas (ponedjeljak, 12. septembar) članove Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta – njih deset koji su ujedno i članovi jedriličarske reprezentacije Crne Gore, a povodom uspjeha ostvarenog na nedavno održanom 49. Balkanskom prvenstvu u jedrenju, održanom u Grčkoj.
Igor Les, Irina Kusovac, Ilija Marković, Igor Nikolić, Nikola Golubović, Tatjana Kusovac, Josipa Čelanović, Stefan Anđelić, Danilo Jončić i Pavle Musić predvođeni trenerom Ilkom Klakorom, podijelili su sa Predsjednicom opštine svoje utiske sa posljednjeg takmičenja, na kojem je Igor Les, inače prvak Balkana za 2015. godinu, osvojio srebrnu medalju i tako tivatski sport još jednom doveo u sam vrh Evrope.


“Veoma sam srećna da ste se odazvali mom pozivu i učinili mi čast da vas upoznam i da vam zahvalim na tome što Tivat predstavljate u najboljem mogućem svjetlu, ne samo u Crnoj Gori nego i u Evropi i svijetu. Opština Tivat nastaviće da podržava rad JK Delfin, kao što smo to i do sada činili. Ja vam želim jos bolje rezultate, želim vam što više medalja i dobar vjetar”, poručila je Predsjednica opštine Snežana Matijević.
Predsjednica je svih deset mladih jedriličara nagradila novčano, ali i prigodnim poklonom – monografijom o tivatskom sportu autora Slavka Krstovića. Mlade nade tivatskog sporta su izuzev Predsjednice opštine pozdravili i potpredsjednici Siniša Kusovac, Ilija Janović i Dejan Maslovar, ali i sekretraka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović.
U 2015. godini jedriličari JK Delfin u svim klasama osvojili su ukupno 93 medalje. Igor Les se sprema za Svjetski kup u Kini, na kojem će nastupiti sredinom septembra. JK Delfin biće organizator Otvorenog prvenstva Crne Gore, koje će se održati od 31. oktobra do 02. novembra u Tivtu, dok je u novembru planirana tradicionalna regata povodom Dana Tivta, a u sklopu manifestacije Novembarski dani.

post slika