PREDSJEDNICA OPŠTINE TIVAT OBIŠLA GRADILIŠTE BUDUĆEG FRANCINOG HOTELA

09 sep 2016

Predsjednica Opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević obišla je danas (petak, 09. septembar) gradilište budućeg hotela, koji u Tivtu na lokaciji Kava gradi bjelopoljska kompanija „Mesopromet“. Vlasnik i direktor ovog preduzeća Hilmija Franca upoznao je Predsjednicu opštine i njene saradnike sa dinamikom izgradnje i najavio okončanje građevinskih radova do kraja 2016. godine, što je šest mjeseci prije projektom predviđenog roka.
„U ovom objektu ćemo zaposliti između 30 i 35 ljudi i mislim da će to biti jedan kapitalan objekat za našu kompaniju. Hotel će imati 36 smještajnih jedinica, od čega 4 apartmana. U ovom kopleksu će biti izgrađeno još 24 smještajne jedniice što će činiti kapacitet od ukupno 150 kreveta na nivou cijelog kompleksa“, istakao je Hilmija Franca. „Mi smo sa dosadašnjim poslovanjem u Tivtu veoma zadovoljni. Imamo biznis ideje da i dalje ulažemo u opštinu Tivat i potrudićemo se da na najbolji način investiramo u ovaj grad“.
Predsjednica opštine Tivat izjavila je: „Zadovoljna sam onim što sam vidjela na terenu i nadam se nastavku uspješne saradnje sa kompanijom „Mesopromet“. Samom obilasku je prethodio sastanak na kojem smo razgovorali o nekim budućim projektima. Tu smo da odlučimo o onome što je u najboljem interesu građana Tivta“.
Fotografija 2Hotel koji će uskoro biti završen je gradski tip hotela, nosi četiri zvjezdice i radiće svih 12 mjeseci u godini. Njegova izgradnja je otpočela krajem 2015 godine. Bruto građevinska površina iznosi 2500 metara kvadratnih, dok tehničke prostorije i parking zauzimaju površinu od 1500 metara kvadratnih.
Od dodatnih sadržaja, na raspolaganju svim gostima biće otvoreni bazen površine 160 metara kvadratnih, konferencijska sala, fitness studio i spa centar. Vrijednost ove investicije iznosi 2,5 miliona eura. Vlasnik “Mesoprometa” istakao je jasnu namjeru da u budućnosti ulaže u Tivat, a ta bi ulaganja bila usmjerena na jačanje sportske infrastrukture. Visina novca koju je ova kompanija spremna da uloži u Tivat iznosi 5-6 miliona eura.
Otvaranjem ovog hotela, Tivat će značajno osnažiti turističku ponudu kada su u pitanju hotelski kapaciteti. Ovo je Opština Tivat prepoznala kao jedan od svojih prioriteta, a brojne su i mjere koje je opština preduzela kako bi podstakla izgradnju hotela. To su u prvom redu postojanje odluke kojom se kondo, apart i garni hoteli oslobađaju komunalija u iznosu od 70%, ali i oslobađanje od naplate komunalija prilikom izgradnje hotela sa 4 i 5 zvjezdica.

 

post slika