PREDSJEDNICA OPŠTINE UGOSTILA PREDSTAVNIKE FEDERACIJE KARNEVALSKIH GRADOVA I NVU „MAŠKARADA“

26 aug 2017

U susret karnevalskoj manifestaciji “Maškarana noć” koja će se večeras održati u Tivtu, predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević danas (subota, 26. avgust) je u svom Kabinetu upriličila prijem za organizatore manifestacije i njihove uvažene goste iz Federacije evropskih karnevalskih gradova (eng. Federation of European Carnival Cities - FECC). Sa svim detaljima manifestacije predsjednicu je upoznao predsjednik NVU “Maškarada” iz Tivta Lazar Božović, predstavljajući joj uvažene goste, predstavnika Internacionalnog borda FECC, Aleksandra Cicimova i predsjednika FECC Montenegro, Branka Đuricu.

“Tivat je spreman da organizuje izuzetan karneval. NVU na čijem sam čelu, zajedno sa svim saradnicima ima veliku želju da pokaže kako u Tivtu karnevalski duh postoji i živi”, rekao je ovom prilikom Lazar Božović, najavljujući tako veliku karnevalsku svečanost za narednu godinu, uz niz specifičnosti koje će je obilježiti.
Predsjednica opštine pozdravila je sve prisutne i posebno zahvalila predstavniku Internacionalnog borda FECC-a Aleksandru Cicimovu na posebnoj časti koju je ukazao Tivtu svojim dolaskom. Ona je podržala ideju organizovanja karnevala na radost Tivćana i gostiju.
“Ovom prilikom prenosim pozdrave iz Federacije karnevalskih gradova i moram reći, već naredne godine očekujemo da Tivat aplicira za članstvo. FECC je ovdje da podrži dobru ideju NVU “Maškarada”, a podržaćemo i karneval koji je planiran za narednu godinu”, kazao je Cicimov obraćajući se prisitnima. On je podsjetio da je za uspjeh karnevala jedna od ključnih stavri podrška koja dolazi od lokalne uprave i institucija kulture i turizma. 
Susretu u Kabinetu predsjednice su prisustvovali sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat Dubravka Nikčević, direktorka Turističke organizacije Tivat Gabrijela Glavočić, direktor Centra za kulturu Tivat Neven Staničić, a ispred NVU “Maškarada” Goran Božović. Svi pomenuti podržali su manifestaciju “Maškarana noć” i izrazili nadu da će ovaj događaj biti izvanredna najava velikog karnevala, koji bi po riječima prisutnih morao imati svoje specifičnosti kako bi izgradio svoju prepoznatljivost, pri tom razvijajući saradnju sa susjednim gradovima i karnevalskim grupama. 
Predstavnik Internacionalnog borda FECC-a ovom je prilikom uručio posebnu medalju ove organizacije za 2017 godinu predsjedniku FECC-a Crna Gora Branku Đurici, dok je domaćinima poklonio prigodan dar kao sjećanje na prvi susret.
Pokrovitelji manifestacije “Maškarana noć” su Opština Tivat, Turistička organizacija Tivat i Centar za kulturu Tivat. Svečanost predstavlja uvertiru u međunarodni karneval koji NVU “Maškarada” planira realizovati u Tivtu naredne godine.

IMG 0974 IMG 0950

 

 

post slika