EVROPSKA NEDJELJA MOBILNOSTI: POLIGON I LIKOVNA RADIONICA

23 sep 2019

Takmičenje u savladavanju biciklističkog poligona „Savladaj prepreke – vozi bicikl“ za učenike osnovnih škola i tematska likovna radionica za djecu predškolskog uzrasta organizovani su danas u II dalmatinskoj ulici.

Aktivnost je dio manifestacije kojom Opština Tivat obilježava Evropsku nedjelju mobilnosti (16 – 22. septembar) koja se ove godine organizuje na temu bezbjedno pješačenje i bicikliranje.

U svrhu upoznavanje djece sa značajem zaštićenih prirodnih dobara, druženja u prirodi i promocije obnovljivih izvora energije, organizovan je i Eko kamp i posjeta učenika osnovnih škola zaštićenom prirodnom dobru “Ulcinjska Solana” i Vjetroparku “Možura”.

Promovisanje planinarenja i planinarskih staza na brdu Vrmac, u okviru akcije „Planinarimo zajedno“ biće organizovano putanjom Gornja Lastva – Sv. Vid – Gornja Lastva u subotu, 21. septembra.

Posljednji dan akcije, nedjelja, 22. septembar, inače međunarodni Dan bez automobila, rezervisan je za međunarodnu biciklističku trku za žene i rekreativnu trku na pet kilometrara.

Učesnici ove akcije koja će se organizovati na ruti šetalište Pine – Donja Lastva – šetalište Pine su Fancy Women bike ride i Atletski klub Tivat.

Evropska nedjelja mobilnosti je manifestacija kojom se promovišu alternativni vidovi saobraćaja u odnosu na motorizovani saobraćaj na fosilna goriva.

Učesnici likovne kolonije

Sa trke

post slika