PREDSTAVNICA OPŠTINE TIVAT NA REGIONALNOJ RADIONICI U OBLASTI VOĐENJA POLITIKE DROGA U JUGOISTOČNOJ EVROPI

02 jul 2013

Predstavnica opštine Tivat, koordinatorka Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti mr.Darka Ognjaović pozvana je na stručni skup čiji je domaćin Ministarstvo zdravlja.
Dvodnevni  stručni skup iz oblasti sprečavanja zloupotrebe droga podržan je organizaciono i tehnički od strane Evropske komisije, preko  Generalnog direktorata za proširenje. Realizuje se kroz Instrument tehničke podrške i razmjene informacija, u saradnji  sa  Odjeljenjem za droge Ministarstva zdravlja i Sekcije za Pravdu i unutrasnje poslove i Taiex jedinice, Generalnog direktorata za proširenje Evropske komisije. Otvaranju će prisustvovati šef Delegacije EU u Crnoj Gori ambasador Mitja Drobnič.
Ovakav skup međunarodnog karaktera koji će okupiti renomirane eksperte iz oblasti droga koji se organizuje  po prvi put u Crnoj Gori, ima za cilj prikaz i sagledavanje načina vođenja  koordinisane politike u državama na putu integracije u Evropsku uniju, u skladu sa  najboljim evropskim praksama.
Održavanje  Regionalne radionice  ovakvog tipa  ima za cilj i  pružanje mogućnost domaćim stručnjacima da se upoznaju i usvoje nova  međunarodna saznanja iz ove oblasti.
Izlaganja i prezentacije će održati eksperti  Evropskog centra za praćenje droga, Savjeta Evrope, Kancelarije za drogu i kriminal Ujedinjenih Nacija, Republike Italije, Republike Slovenije, Republike Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Rumunije, a učestvuju u radu i delegacije:Republike Srbije, Albanije, Makedonije, Kosova, BiH, Turske, kao i učesnici iz Crne Gore.