PREDSTAVNICI CRNOGORSKE PANEVROPSKE UNIJE U POSJETI OPŠTINI TIVAT

25 aug 2016

Predsjednica Opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević ugostila je danas (srijeda, 24. avgust) delegaciju Crnogorske panevropske unije, organizacije koja je nedavno osnovana u Crnoj Gori, a punopravni je član i dio velike mreže sa preko 120 zastupnika u evropskom parlamentu. Ovaj susret za cilj je imao mogućnost uspostavljanja eventualne saradnje.
Gosti su Predsjednicu opštine i njen tim informisali o osnovnim ciljevima ove organizacije, ističući prije svega usmjerenost na ostvarivanje euroatlantskih integracija, unaprijeđenje turizma, kulture i ekologije u Crnoj Gori, a kroz primjenu pozitivnih praksi iz Evrope i okruženja. Predstavnici Opštine Tivat istakli su dosadašnja iskustva, prakse i ostvarene rezultate kada su u pitanju projekti prekogranične saradnje, te bliske saradnje sa gradovima pobratimima i usvajanje efikasnih modela rada u oblastima turizma i privrede.
Sastanku su ispred Crnogorske panevropske unije prisustvovali generalni sekretar Vladan Lalović, predsjednik Nadzornog odbora Adrijan Vuksanović, član Suda časti Zvonimir Deković i koordinator Odbora za turizam Đorđije Brajović.

post slika