PREDSTAVNICI SEKRETARIJATA ZA EKONOMSKI RAZVOJ OPŠTINE TIVAT U POSJETI POLJOPRIVREDNIM GAZDINSTVIMA

08 jun 2018

Sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo Petar Vujović i savjetnica za poljoprivredu u istoimenom Sekretarijatu Radmila Kilibarda u okviru redovnih radnih aktivnosti, u toku jučerašnjeg dana obišli su nekoliko poljoprivrednih gazdinstava u Tivtu. Predstavnici Sekretarijata posjetili su poljoprivredna gazdinstva; Kankaraš Gvozdena - pčelara, Vuksanović Tomislava -proizvođača smokava i drugog voća i povrća, Knežić Slobodana -proizvođača povrća i voća i Dragojević Zorana proizvođača povrća, voća i maslina.

Cilj ove radne posjete, pored obilaska gazdinstava i upoznavanja sa načinom proizvodnje, je uspostavljanje tješnije saradnje na relaciji Lokalna samouprava – individualni poljoprivredni proizvođači. Predstavnici Sekretarijata iskoristili su svoju posjetu kako bi proizvođačima predstavili Plan javnih poziva koji se očekuju do kraja juna kao i bliže obrazložili uslove i kriterijume koji su propisani za korišćenje podrške za određene investicije, a sve u cilju maksimalnog iskorišćenje raspoloživih sredstava. Tokom razgovora, proizvođači su istakli izuzetnu saradnju sa nadležnim Sekretarijatom tokom dosadašnjeg perioda, te iznijeli potrebu za dodatnom edukacijom i uputstvima oko dobijana određenih deklaracija o proizvodu, stručne analize i preporuke za sadnju medonosnih biljaka, te potrebe poboljšanja putne infrastrukture koja vodi do njihovih gazdinstava.

Sekretarijat za ekonomski razvoj i preduzetništvo i u narednom periodu nastaviće sa direktnim kontaktom sa poljoprivrednim proizvođačima u Tivtu u cilju pružanja svih vidova pomoći u unapređenju i podizanja nivoa kvaliteta njihove proizvodnje.

posjeta poljoprivrednim gazdinstvima3

posjeta poljoprivrednim gazdinstvima2

post slika