Prijem tivatskih sportskih klubova

10 maj 2010

Predsjednik Opštine Tivat , Miodrag Kankaraš, sa saradnicima, primio je predstavnike tivatskih sportskih  klubova koji su u ovoj godini postigli izuzetno dobre rezultate i to:

1.       Košarkaški Klub “Teodo” – za osvojeno 5 mjesto u I ligi CG

2.       Košarkaški Klub “Pro basket” – za osvojeno prvo mjesto na prvenstvu CG u kategoriji pionira

3.       Atletski klub “Arsenal” –– za postignut seniorski rekord CG Amele Feković  u bacanju koplja

4.       Sportski ribarski klub “Pagar” – za višestruko osvojeno prvenstvo CG, pojedinačno i ekipno, u raznim disciplinama

5.       Kuglaški klub “Mornar” – za osvojeno ekipno prvenstvo CG, seniori

 

Predsjednik opštine čestitao je sportskim klubovima,na  postignutim rezultatima i zahvalio sportistima i sportskim radnicima na predanom radu i angažovanju na afirmaciji sporta i dostojnom prezentovanju Tivta. Istakao je da je prethodna takmičarska sezona zahvaljujući njihovim rezultatima, jedna od najuspješnijih  godina za tivatski sport. Svjestan je da su potrebe sportskih klubova i organizacija, njih oko 30-tak iz 20 sportskih grana, kad su u pitanju finansijska sredstva i korišćenje sportskih terena i prostora, značajno veće. Opština Tivat pokušava i po podacima dobijenim od većine sportskih klubova uspijeva, da sufinansira one potrebe klubova koje znače njihov  opstanaka ali i  postizanje značajnih sportskih uspjeha. Ulaganja u postojeće sporstke objekte su od izuzetne važnosti i utiču na podizanje kvaliteta  treninga i takmičenja a samim tim i na ukupan razvoj sporta u gradu.  

Ovim sportskim kolektivima  će  se iz Budžeta opštine obezbijediti nagrada u vidu potrebne  sportske opreme.

Sportisti i sportski radnici su se zahvalili Predsjedniku Opštine na prijemu i istakli značajnu podršku i razumijevanje od strane Opštine i  upoznali Predsjednika sa svojim planovima i problemima. Izrazili su nadu da će Ppština Tivat i dalje pratiti i pomagati rad ne sportskih klubova ističući važnost razvoja i unapređenja sporta u Opštini. Zajednički je zaključeno da je potrebno što veći broj mladih ljudi sportista zadržati u Tivtu , bilo kao takmičare bilo kao sportske radnike, trenere, sudije i slično, kao i dalje u skladu sa mogućnostima ulagati u sportsku infrastrukturu Tivta.

 

Tivat, 10. maja 2010.g.

post slika