PRIJEM UČENIKA RE POPULACIJE POVODOM POČETKA ŠKOLSKE GODINE

31 aug 2018

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, a u saradnji sa Kancelarijom za RE asistenta i medijatora u nastavi, danas (31. avgusta 2018. godine) u multimedijalnoj sali Opštine Tivat, upriličen je prijem za učenike RE populacije. Ove godine, 87 učenika RE populacije će pohađati osnovnu, dok će njih 5 pohađati srednju školu.

Učenicima osnovne škole uručene su školske torbe i neophodni školski pribor, dok je 5 učenika srednje škole dobilo finansijsku pomoć u iznosu od 150,00€ za kupovinu knjiga i školskog pribora.

Prisutne je ispred sekretarijata pozdravila sekretarka mr Dubravka Nikčević, koja je tom prilikom poželjela prvacima srećan polazak u školu, a svim učenicima uspješan nastavak školovanja.

 “Opština Tivat pruža sveobuhvatnu podršku učenicima RE populacije i njihovim roditeljima, kako bi što lakše krenuli u školu, počevši od besplatnog prevoza, preko obezbjeđivanja školskih torbi i pribora, te novčane pomoći  srednjoškolcima. Opština Tivat nastavlja sa finansiranjem RE asistenta i medijatora u nastavi, što je primjer dobre prakse.”

Takođe, ispred Kancelarije za RE asistenta i medijatora u nastavi, prisutnima se obratio i medijator u nastavi Xhafer Brahimi koji se zahvalio Opštini Tivat na pružanju podrške i čestitao učenicima polazak u školu. Događaju je prisustvovao i predstavnik JU OŠ “Drago Milović”, Predrag Šušić. U cilju nastavka pružanja podrške za učenike/ce RE populacije, Opština Tivat će i ove godine obezbijediti besplatan prevoz, kao i prevoz za djecu predškolskog uzrasta, dok će JPU “Bambi” omogućiti besplatan boravak za djecu predškolskog uzrasta.

Navedene aktivnosti su nastavak prakse pružanja podrške za učenike/ce RE populacije, a sve u cilju veće inkluzije djece pripadnika RE populacije kako u obrazovni sistem, tako i u druge segmente društvene zajednice.

post slika