PRIJEM ZA DELEGACIJE ZEMALJA UČESNICA 52. BALKANSKOG PRVENSTVA U JEDRENJU, POSAĐENA STABLA PRIJATELJSTVA

09 sep 2019

Predsjednik opštine Tivat, dr Siniša Kusovac, primio je predstavnike delegacija zemalja učesnica 52. Balkanskog prvenstva u jedrenju.

Na prijemu koji je organizovao Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, predsjednik je poželio dobrodošlicu svim jedirličarima i izrazio nadu da će se Tivat, organizacijom manifestacija poput prvenstva u jedrenju, ubuduće prepoznavati ne samo kao turistička destinacija već i kao sportska destinacija.

„Biti na mapi Evrope prepoznat kao destinacija za jedrenje, predstavlja čast i zadovoljstvo ali i obavezu. Obavezu prema djeci prvenstveno, mladima i ulaganje u razvoj ovog veoma zahtjevnog sporta. Naš grad prepoznao je potrebu mladih za razvojem ovog sporta i već čitav niz godina unazad naša podrška je sve veća. Podrška i ulaganje u ovaj sport je ulaganje u djecu, mlade njihov razvoj , zdrav život, dakle budućnost. Ovo prvenstvo je pokazalo dobru organizaciju ali i altruizam, prvenstveno organizatora, institucija i svakog građanina, da uspije i da se svi dobro osjećaju. Velika obaveza je pred nama  a to je već od sjutra pripreme za Evropsko prvenstvo, čiji domaćin je Tivat.U saradnji sa YK Delfinom, Jedriličaskim savezom Ministarstvom sporta i mladih, nadam se da će biti još uspješnije organizovano od Balkanskog jer smo pioniri u organizaciji kada je ova sportska disciplina u pitanju“, rekao je predsjednik Kusovac.

Prijemu su prisustvovali Telis Adamopulos, potpredsjednik grčkog jedriličarskog saveza, Takis Nikiforidis, selektro nacionalnog olimpijskog tima Grče i sudija na 52. prvenstvu, Lyubena Nacheva, sekretarka jedriličarske federacije Bugarske, Dan Mitici, međunarodni sudija saveza jedriličara Rumunije i predsjednik žirija Balkanskog prvenstva, Svetislav Sviracevic, predsjednik jedriličarskog saveza Srbije, Alican Selcik, trener saveza Turske, Bilgehan, trener JK Istanbul, Zlatko Jakelić, potpredsjednik Internacionalne Laser asocijacije evropske regije i Race Officer 52. Prvenstva, Predrag Vukčević, predsjednik Jediličarskog saveza Crne Gore i crnogorskog šampionata, te Ilko Klakor, selektor crnogorskog jedriličarskog tima, trener u JK Delfin i menadžer Prvenstva.

Gosti su zahvalili predsjedniku Kusovcu na gostoprimstvu i uspješnoj organizaciji Prvenstva ali i podršci koju jedrenje ima u Tivtu.

Predstavnici svih zemalja učesnica danas su na platou ispred zgrade JK Delfin zasadili sadnice rogača i tamarisa u znak prijateljstva među zemljama učesnicama čime je prvenstvo dobilo i ekološku crtu.

U organizaciji Oštine Tivat  i Jedriličarskog kluba Delfin 52. Balkansko prvenstvo u jedrenju, se održava do 11. septembra.

Na prvom velikom međunarodnom takmičenju u istoriji Crne Gore u oblasti jedrenja, učestvuje više od 250 takmičara iz država članica Balkanskog jedriličarskog saveza (Bugarska, Grčka, Rumunija, Sjeverna Makedonija, Srbija, Turska i Crna Gora) i okolnih zemalja a učestvuju i jedriličari iz Kanade.

Delegacije kod predsjednika

Sadnja

post slika