DELEGACIJA OPŠTINE TIVAT U POSJETI SREMSKIM KARLOVCIMA

09 sep 2019

Proteklog vikenda , od 6 – 8 septembra, delegacija opštine Tivat koju je predvodio  predsjednik opštine dr Siniša Kusovac sa saradnicima: potpredsjednikom opštine Dejanom Maslovarom, glavnom administratorkom mr Marijom Sijerković, sekretarkom sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti mr Dubravkom Nikčević, šeficom kabineta Blaženkom Pajović i direktorom Uprave za inspekcijske poslove Jovicom Stojkovićem, boravila je u posjeti pobratimskoj opštini Sremski Karlovci a povodom tradicionalne manifestacije “Karlovačka berba grožđa”.

Predsjednik opštine Sremski Karlovci, Nenad Milenković i njegovi saradnici ugostili su članove tivatske delegacije zajedno sa delegacijama ostalih gradova pobratima , u svečanoj opštinskoj sali, gdje su imali veoma srdačan i prijateljski razgovor.

Ovom prilikom predsjednik Kusovac je upoznao domaćina kao i ostale prisutne iz pobratimskih gradova iz Rusije, Poljske, Slovačke, sa potencijalima tivatske opštine, razvojnim strategijama i modalitetima intenziviranja saradnje u više aspekata.

Predsjednik Milenković se posebno zahvalio opštini Tivat sa kojom Sremski Karlovci imaju višegodišnju veoma čvrstu saradnju, i takodje zahvalio na podršci u učešću opštine Tivat na medjunarodnoj konferenciji “Evropska osa zapad -istok” koja se u isto vrijeme održavala u Sremskim Karlovcima.

Tokom posjete Sremskim Karlovcima tivatska delegacija imala je priliku da se susretne  sa Draganom Đurovićem, generalnim konzulom u Generalnom konzulatu Crne Gore u Republici Srbiji, sa sjedištem u Sremskim Karlovcima.

Tivatska delegacija je , osim protokolarnih sastanaka, imala priliku da se upozna sa znamenitostima Sremskih Karlovaca i  prisustvuje kulturno zabavnim programima u okviru “Karlovačke berbe grožđa”.

S Karlovci 2

post slika