PRIJEM ZA DOBITNIKE DIPLOMA “LUČA” ĐAKA GENERACIJE I DOBITNIKE NAGRADA NA DRŽAVNIM TAKMIČENJIMA

17 jun 2019

Predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac primio je  danas učenike/ce osnovnih i srednjih škola, nosioce priznanja “Luča” , “Đak generacije” i dobitnike nagrada ( I, II i  III ) na državnim takmičenjima.

Obraćajući se učenicima, predsjednik Kusovac je poručio da treba da idu do kraja.

“I onda kada ne uspijete treba sami sebi da kažete da ste učinili maksimum, i da nastavite da idete dalje. I ne zaboravite da je i neuspjeh sastavni dio uspjeha na putu ka krajnjem cilju kojem težite. Znanje koje vam niko ne može ukrasti predstavlja pasoš vaše budućnosti i ono što je veoma bitno to znanje nemojte ljubomorno da čuvate jer onoliko koliko dajete toliko ste bogati. Treba da putujete, jer i na taj način stičete znanja, i onda jednoga dana da se vratite u Crnu Goru i Tivat gdje vas čekamo“, rekao je predsjednik Kusovac.

U ime organizatora prijema, prisutnima se obratila sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnost, mr Dubravka Nikčević, uručujući novčane nagrade za sedmoro učenika koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto  na državnim takmičenjima i Olimpijadi znanja. Nagrade u iznosu od po 50 eura dobili su:

  • Petar Vukotić  (IX razred), JU OŠ “ Drago Milović“ Tivat :  I mjesto iz matematike na Državnom takmičenju, I mjesto  iz matematike na Olimpijadi znanja i I mjesto  iz programiranja na Olimpijadi znanja
  • Anastasija Kovačević ( III razred), JU SMŠ „Mladost“ Tivat:  I mjesto iz biologije na Olimpijadi znanja
  • Božidar Radonjić, Maksim Kovačević i Angelina Radović, zlatna medalja na Prvom državnom takmičenju u kuvarstvu u ekipnoj kategoriji
  • Mihailo Nedeljkov, JU SMŠ „Mladost“ Tivat bronzana medalja na Prvom državnom takmičenju u kulinarstvu u pojedinačnoj kategoriji
  • Dragana Popović, JU SMŠ „Mladost“ Tivat bronzana medalja na Prvom državnom takmičenju u kulinarstvu u pojedinačnoj kategoriji.

Nagrade za dobitnike diplome “Luča” za učenike osnovnih škola “Drago Milović” i “Branko Brinić”, u iznosu od po 100 eura uručio je potpredsjednik opštine, Ilija Janović. Iz OŠ ”Drago Milović” nagrade je dobilo 11 učenika: Lana Milović, Staša Stojković, Gojko Božović, Sonja Matijević, Marija Luković, Ivana  Petranović, Jana Mrvaljević, Petar Vukotić, Ksenija Braletić, Nikola  Braletić, Ilija Jelić.

Iz OŠ ”Branko Brinić” iz Radovića nagrađena su tri učenika/ce:  Marko Bogetić, Anđela de Koning i Savo Sredojević.

Nagrade za dobitnike diplome “Luča” za učenike srednjih škola uručio je predsjednik opštine Tivat, dr Siniša Kusovac. Nagradu u iznosu od po 100 eura je dobilo 20 učenika SMŠ”Mladost”: Anja Andrić, Ana Ašanin, Andrea Čavor, Veljko Hercegovac, Mila Radnjić, Nikolina Žižić, Jelena Đorđević, Maša Bogdanović, Mia Kružić, Irina Kusovac, Agata Luković, Sofia Sindik Bubanja, Nevena Perković, Tamara Marković, Darko Lazarević, Tijana Otović, Aleksandar Jašović, Marija Gardašević, Anto Petrović i Mina Stanišić.

Nagrađene su i dvije učenice Muzičke škole Tivat: Sofia Sindik Bubanja i Ksenija Franeta, kao i jedan učenik Srednje pomorske škole u Kotoru, Pavle Nedeljkov.

Predsjednik je takođe uručio i novčane nagrade u iznosu od po 100 eura i vrijedne poklon knjige đacima generacije iz četiri tivatske škole. To su: Petar Vukotić, OŠ „Drago Milović“-Tivat, Marko Bogetić, OŠ „Branko Brinić“ – Radovići, Veljko Hercegovac, SMŠ“Mladost“- Tivat, Anja Sekulić, Muzička škola Tivat.

Opština Tivat je obezbijedila novčane nagrade u iznosu od po 50 eura i za učenike Muzičke škole - dobitnike nagrada na državnim takmičenima. Njima su nagrade uručene na svečanosti koju je organizovala Muzička škola Tivat prošlog utorka, 11. Juna 2019. Nagrade su dobila 33  učenika: Anja Sekulić, Mia Bajo, Lana Đuričić, Karla Petković, Rina Deković, Filip Kovačević, Goran Čelanović, Matija Vučinović, Doris Deković, Barbara Kubiček, Dimitrije Mladenović, Tamara Radošević, Martina Kovačević, Nikola Kovačević, Ksenija Franeta, Rezeda Valejeva, Isidora Aksentijević, Marko Kijac, Lana Milović, Nikola Korsić, Adrijana Slavović, Vanja Perović, Milica Jevrić, Adrian Gebauer, Doria Nedović, Darijan Nikolić, Igor Petković, Irina Klakor, Martina Brkan, Jovana Klakor, Milica Nikčević, Danijel Rovčanin, Matija Molčanov

Na kraju svečanosti, prisutnima se obratio u ime svih nagrađenih, Veljko Hercegovac, đak generacije SMŠ“Mladost“ Tivat, koji se zahvalio Opštini Tivat i Sekretarijatu za kulturu i društvene djlatnosti na svoj podršci koju su dobijali tokom prethodne školske godine.

Organizator se zahvaljuje Centru za kulturu Tivat na tehničkoj podršci, Muzičkoj školi Tivat i Klapi Bellezza na učešću u muzičkom dijelu programa, kao i KUD “Boka“, na saradnji.

Sa dodjele

Djak generacije Veljko Hercegovac

post slika