Prijem za učenike sa ostvarenim uspjehom na takmičenjima

07 sep 2022

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović danas je u kabinetu upriličio prijem za tivatske učenike, koji su ove godine postigli značajne rezultate na takmičenjima.

Egor Georgivski učenik je III razreda gimnazije SMŠ Mladost, a na nedavno održanoj 34. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (IOI 2022) u Indoneziji, učestvovao je u online formatu i osvojio bronzanu medalju. Među učesnicima iz 90 zemalja svijeta, Egor je bio jedini takmičar iz Crne Gore. Njegov mentor bio je profesor iz Podgorice, Velibor Došljak.

Danica Nešić, učenica I razreda gimnazije SMŠ Mladost, osvojila je drugo mjesto na državnom takmičenju iz francuskog jezika u Podgorici, a njena mentorka bila je profesorica Helena Živić.

Predsjednik opštine Komnenović čestitao je Egoru i Danici i poželio im da u novoj školskoj godini nastave sa nizanjem uspjeha.

“Hvala vam na trudu koji ulažete i što predstavljate naš grad na najbolji mogući način. Opština Tivat će nastaviti da prati i podržava vaš vrijedan rad i buduće uspjehe, za koje sam siguran da će ih biti još puno” istakao je Komnenović.

Prijemu u kabinetu prisustvovala je i sekretarka za društvene djelatnosti u Opštini Tivat Borka Mršulja. Vrijednim tivatskim srednjoškolcima ovom su prilikom uručeni i prigodni pokloni.

post slika