PRIZNANJE OD DRUŠTVA PRIJATELJA NR KINE I CRNE GORE

15 nov 2017

Proteklog vikenda “Asocijacija crnogorsko kineskog društva prijateljstva” obilježila je jubilej, 10 godina od svog osnivanja. Svečanoj proslavi u Podgorici prisustvovao je predsjednik Skupštine opštine Ivan Novosel. Novosel je ovom prilikom u ime Opštine Tivat primio priznanje „Za izuzetan doprinos u ostvarivanju ciljeva Asocijacije i razvijanju prijateljskih odnosa sa NR Kinom“. Priznanje mu je uručio predsjednik gore pomenutog nevladinog udruženja Samir Hadžić.

Opština Tivat član je NVU „Društvo prijatelja NR Kine i Crne“ od januara 2015. godine. U proteklom periodu Opština Tivat postala je pobratim sa distriktom Šangaja, Điadingom, te u saradnji sa tamošnjom lokalnom upravom i institucijamam sprovodi saradnju na polju razmjene srednjoškolaca.

Preuzimajući nagradu Novosel je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa „Društvom prijatelja NR Kine i Crne Gore“, ali i saradnjom sa sada pobratimskom opštinom iz Šangaja. On je iskorostio priliku da se zahvali Društvu na priznanju i izrazi nadu u jačanje postojeće saradnje.

Svečnosti u hotelu Hilton, između ostalih prisustvovao je i Ambasador NR Kine u Crnoj Gori, ali i predsjednici opština koje su u nekom segmentu ostvarili saradnju sa kineskim gradovima.

sa dodjele 2

 

post slika