Promotivni događaj ECAP IMPLEMENTACIJA U CRNOJ GORI

05 apr 2013

Promotivni događaj ECAP IMPLEMENTACIJA U CRNOJ GORI - Master Plan za promociju zelene i plave ekonomije u Bokokotorskom zalivu, biće održan 09.04.2013 god. u multimedijalnoj sali Opštine Tivat sa početkom u 10:30 h. Projekat  realizuje  grupacija D’Apolonia u okviru bilateralne saradnje izmedju Italije i Crne Gore na zaštiti životne sredine.
Realizacija Master Plana za promociju zelene i plave ekonomije u Bokokotorskom zalivu, kao i implementacija pilot aktivnosti preporučenih Master Planom, predstavlja prvi značajni korak za dugoročno poboljšanje kompleksnog odnosa ljudskog djelovanja i prirodnog okruženja u ovom području.
Zaštita crnogorskog priobalnog i morskog okruženja je veoma važna za održivi razvoj zemlje i u skladu je sa nacionalnom deklaracijom kao ekološkoj državi. Imajući značajan uticaj antropogenih faktora na status morskog ekosistema, instrumenti zelene i plave ekonomije, posebno zelenog i plavog partnerstva (GBE), mogu postati relevantan mehanizam za zaštitu i unaprijeđenje stanja životne sredine Bokokotorskog zaliva.

KABINET PREDSJEDNIKA