Prvi sastanak upravnog odbora SUD – SIT

26 sep 2013

U prostorijama Opštine Tivat, 24. septembra, održan je prvi sastanak upravnog odbora projekta “Održivi razvoj turizma posebnih interesa- SUD SIT”. Sastanku su prisustvovali predstavnici partnerskih organizacija iz Hrvatske i Crne Gore.
U ime vodećeg partnera Opštine Tivat, prisutne je pozdravio savjetnik predsjednika Petar Vujović i izrazio zadovoljstvo početkom realizacije ovog zajedničkog projekta. Nakon predstavljanja prisutnih predstavnika partnerskih organizacija, članica tima za pisanje i implementaciju projekata Opštine Tivat Ivona Petrović, održala je prezentaciju projekta sa osnovnim informacijama, glavnim očekivanim rezultatima i aktivnostima. Nakon toga definisan je plan aktivnosti za naredne dvije godine, koliko će trajati projekat.

Ukupan budžet projekta iznosi 351 847,01 eura, a zvanično je počeo sa implementacijom 16. septembra. Glavni cilj  projekta je doprinos razvoju održivog turizma uz promociju biciklizma i zaštitu životne sredine, kao i unapređenje i promovisanje turističke ponude područja Boke Kotorske i Dubrovačko- neretvanske županije. Jedna od aktivnosti projekta biće  i nabavka 32 običnih i 15 električnih bicikala, čime će ovaj projekat unaprijediti biciklizam u našem gradu započet projektom “Bike to Tivat”.

 

post slika