“Otvorene ideje za Crnu Goru“ – kraj takmičenja

13 maj 2013

Nevladina organizacija DigitalizujMe i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP u Crnoj Gori  u subotu su na Fakultetu za informacione tehnologije u Podgorici obilježili kraj takmičenja "Transparentnost i odgovornost“ u okviru projekta "Otvorene ideje za Crnu Goru“. Aplikacije  je predstavilo devet timova,  a najviše glasova žirija i nagradu od 5.000 dolara  dobila je aplikacija  pod nazivom “Budi odgovoran” . Drugoplasirani projekat, koji je osvojio  2.000 dolara, “Kopo” dobio je najviše glasova publike i on promoviše slične ideje.


Takmičenje se odnosilo na dvije teme, „Vlada 2.0“ i „Građanin 2.0“. Prva se tema odnosila  na ideje o tome kako iskoristiti moć tehnologije da bi građani-aktivisti utjicali na poštovanje zakona i rješavanje problema, a u okviru teme „Građanin 2.0“ našle su se ideje o mogućnostima za upotrebu tehnologija (internet, mobilna tehnologija…) za poboljšanje kvaliteta života u našem društvu.
Podršku ovom projektu pružila je i Opština Tivat, a na takmičenju je učestvovao tim iz Tivta u sastavu: Andrej Karadžić, Ivan Pajović i Milorad Karadžić.

 

post slika