Radionica u organizaciji GIZ ORF EE

18 jun 2013

Petar Vujović – Savjetnik predsjednika opštine i Energetski manadžer, prisustvovao je juče u Podgorici radionici povodom pokretanja MVP projekta (Platforma za monitoring i verifikaciju). Izrada ove platforme ima za cilj da omogući jednostavan pristup svim učesnicima procesa da dostavljaju podatke o uštedama energije.
Radionica je organizovana pod pokroviteljstvom  Njemačke razvojne agencije i Otvorenog Regionalnog Fonda za energetsku efikasnost u Jugoistočnoj Evropi (GIZ ORF EE) u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i njegovim Sektorom za energetsku efikasnost.

Glavni fokus projekta je razvoj metodologije za monitoring I verifikaciju ostvarenih ušteda energije predviđenih Nacionalnim akcionim planom za energetsku efikasnost (NEEAP).  
Radionica se sastojala iz svečanog i radnog dijela.
Tokom svečanog dijela organizovano je potpisivanje Izjave o saradnji na MVP projektu između Ministarstva ekonomije i GIZ ORF EE-a, a u radnom dijelu, međunarodni eksperti su prezentovali prethodnu i buduću implementaciju projekta u Crnoj Gori (po Bottom up metodologiji i Platformi za monitoring i verifikaciju).

Radnom dijelu radionice prisustvovali su energetski menadžeri, predstavnici relevantnih institucija, Ministarstva ekonomije i GIZ ORF EE-a .

KABINET PREDSJEDNIKA