Radionica – upravljanje otpadom

23 jan 2013

U ponedeljak, 21. januara, održana je druga radionica o upravljanju otpadom, u okviru projekta „Priprema implementacije državnog i lokalnih planova za upravljanje otpadom“ koji će biti realizovan u narednih 18 mjeseci.  Projekat realizuje  Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa delegacijom EU.

Radionicu su vodili predstavnici kompanije EPTISA, angažovane od strane ministarstva,  a učestvovali su predstavnici opština i komunalnih preduzeća iz Tivta , Budve i Kotora. Ispred naše opštine radionici je prisustvovala Glavna administratorka, Jovanka Laličić, kao i tehnički direktor tivatskog JPK, Tonko Lukšić.
Učesnici su raspravljali o problemima sa kojima se susreću komunalna preduzeća i lokalne samouprave u upravljanju otpadom.  Svi učesnici radionice su se složili da je dosta pažnje posvećeno informacijama koje se iznose u javnost od strane predstavnika komunalnih preduzeća i lokalne uprave, a namjera  je da se državni plan upravljanja otpadom radi paralelno sa lokalnim planovima.